• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Harper Li tuži agenta

Američka autorka Harper Li, poznata po romanu "Ubiti pticu rugalicu", podnijela je tužbu zbog kršenja autorskih prava Federalnom sudu u Njujorku.

 Harper Li tuži agenta Izvor: MONDO

Harper Li je juče tužbu dostavila Federalnom sudu na Menhetnu i traži za sada nepoznatu nadoknadu od zeta svog bivšeg agenta, javio je BBC.

Lijeva tvrdi da tuženi Samjuel Pinkus nije dobro zaštitio njena autorska prava pošto se agent, koji ju je predstavljao od objavljivanja knjige 1960. godine, Judžin Vinik razbolio prije 10 godina.

Autorka tvrdi da je tuženi iskoristio njen slab sluh i vid posljednjih godina kako bi je privolio da njemu prepiše autorska prava i da do sada nije ispunio nijednu obavezu koju je trebao, uključujući isplate honorara.

Roman "Ubiti pticu rugalicu" („To Kill A Mockingbird“) dobio je Pulicerovu nagradu za fikciju dok je filmska verzija sa Gregori Pekom u glavnoj ulozi osvojila tri Oskara. I film i roman imaju gotovo kultni status u SAD.

Ovaj roman je objavljen 1960. godine i jedino je djelo Harper Li. Knjiga je prodata u više od 30 miliona primjeraka. Harper Li skoro nikada se ne pojavljuje u javnosti i odbija da daje intervjue za medije.

(Srna)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop