• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Doboj: "Teatar fest" od 19. do 24. maja

U dobojskom Centru za kulturu od 19. do 24. maja biće održan 15. "Teatar fest", koji će otvoriti beogradski glumac Ivan Bosiljčić.

 Doboj: "Teatar fest" od 19. do 24. maja  Izvor: MONDO

Direktor Centra za kulturu Novak Radojčić rekao je da će tokom ovog jubilarnog festivala biti održano šest predstava.

Prvi dan festivala na daskama pozornice Centra za kulturu biće izvedena predstava "Jasmin na stranputici" u izvođenju Slavija teatra iz Beograda.

Drugog takmičarskog dana publici će se predstaviti Bosansko narodno pozorište iz Zenice predstavom "Razred", dok će 21. maja nastupiti Pozorište iz Prijedora sa predstavom "Djelidba".

Glumci Zvezdara teatra iz Beograda nastupiće 22. maja sa predstavom "Sokin i Bosina", a petog dana festivala nastupa Narodno pozorište Republike Srpske sa predstavom "Žiranti".

Posljednji dan festivala rezervisan je za glumce Gradskog amaterskog pozorišta iz Doboja, koji će izvesti predstavu "Revizor".

Žiri festivala, u sastavu - Luka Kecman, Jovanka Stojčinović-Nikolić i Vojo Čakarević, tradicionalno će dodijeliti nagrade za najbolju predstavu, najbolju mušku i žensku ulogu i specijalnu nagradu festivala.

Pored festivalskog dijela, u okviru 15. "Teatar festa" biće otvorena izložba slika Akvarelističke kolonije Brod, kao i koncert Branka Pražića, te lutkarska predstava "Pepeljuga" u izvođenju Osnovne škole Tešanjka.

U Centru za kulturu Doboj ističu da je ovogodišnji "Teatar fest" organizovan uprkos velikim ekonomskim teškoćama, koje su prisutne kao nikada do sada, a uz pomoć i pokroviteljstvo grada Doboja.

Cijena pojedinačnih ulaznica za predstave je sedam KM, dok komplet karata za svih šest dana festivala košta 30 KM.

(Srna)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop