• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izložba "Mogu biti gadno strpljiv(a)" u MSURS

Ministar prosvjete i kulture RS Goran Mutabdžija otvorio u Muzeju savremene umjetnosti RS u Banjaluci izložbu "Mogu biti gadno strpljiv(a)".

 Izložba "Mogu biti gadno strpljiv(a)" u MSURS Izvor: MONDO

Ova izložba grafika, fotografija i videozapisa, koja predstavlja presjek onoga što se dešavalo na umjetničkoj sceni posljednjih pet godina u Republici Srpskoj, biće otvorena do 14. juna.

Mutabdžija je istakao da Srpska ovom izložbom, kao i prisustvom na sajmovima knjiga, polako ulazi u evropsku i svjetsku umjetničku scenu.

"Ovaj muzej je odskočna daska mladima iz Republike Srpske, da svojim darom i znanjem pokažu da mladost može nositi i pokazivati svijetu svoja kulturna dostignuća", rekao je Mutabdžija.

Direktor Muzeja savremene umjetnosti Ljiljana Labović navela je da su se mladi umjetnici predstavili ovom izložbom i u Beogradu i Sarajevu.

"Na večerašnjoj izložbi radove je izložilo 13 slikara, a jedan od njih je Mladen Miljanović, koji će učestvovati na izložbi Venecijansko bijenale 30. maja", dodala je Labovićeva.

Otvaranju izložbe prisustvovali su predsjednik Akademije nauka i umjetnosti Srpske Rajko Kuzmanović, profesori i studenti banjalukog Univerziteta i mnogobrojne javne i kulturne ličnosti u Banjaluci.

Izložbeni projekat "Mogu biti gadno strpljiv(a)", koji je početkom godine predstavljen u beogradskoj Kući legata i Domu omladine, a zatim i u sarajevskoj Umjetničkoj galeriji BiH, planiran je kao saradnja Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske i Centra za vizuelne komunikacije "Protok", kojim će biti obilježena Međunarodna Noć i Dan muzeja 18. maj.

(Srna)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop