• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Trnoružica" oduševila ljubitelje plesa

Članovi plesnog studija "Wanna dance" izveli su večeras u punoj sali Dječijeg pozorišta RS, u Banjaluci, plesnu predstavu "Trnoružica".

 "Trnoružica" oduševila ljubitelje plesa Izvor: MONDO

U ovom performansu, koji je oduševio najmlađe Banjalučane, ali i njihove roditelje, učestvovala su 24 plesača, 12 djece i 12 odraslih.

Riječ je o priči o vječnoj borbi dobra i zla u kojoj pobjeđuje dobro i ljubav. Kroz 10 koreografija, u 45 minuta plesa, plesači Wanna dance plesnog studija su kroz klasični balet, ali i kroz moderne plesove prikazali dobro poznatu bajku braće Grim.

''Predstavu koja traje 45 minuta pripremali smo oko godinu dana. Zahtijeva mnogo truda, jer obuhvata mnogo plesnih koraka i elemenata, a iz koreografije u koreografiju se mijenjaju osjećanja koja se trebaju prikazati, da bi se postigao kontinuitet igre i sklad'', izjavila je Jovana Simić, predsjednica i trener-koreograf u studiju ''Wanna dance''.

Simićeva ističe da je veoma zadovoljna reakcijom banjalučke publike koja nije često u prilici da gleda ovu vrstu plesnog stvaralaštva.

„Sretna sam jer je sala bila ispunjena do posljednjeg mjesta. Nisam očekivala ovoliko posjetilaca. Dođe mi da zaplačem od sreće“, izjavila je za MONDO predsjednica plesnog studija „Wanna dance“, dodajući da je zadovoljna i izvedbom svojih plesača. Simićeva kaže da je ideja za predstavu njena, ali su je plesači oberučke prihvatili.

''Scenario smo radili prema bajci "Trnoružica", a kao inspiraciju smo koristili muziku iz filmova, pjesme Rijane, Bijonse i sličnih popularnih muzičara'', kaže Simićeva, ističući da "Trnoružicom" otvaraju vrata ovoj vrsti plesnog stvaralaštva.

Prema njenim riječima počeli su i sa pripremama druge predstave, u kojoj će biti pomiješana moderna muzika sa ritmom Glamočkog kola.

Kostimograf ove predstave je Sandra Mićić, akademska slikarka i mlada banjalučka kreatorka. Predstava je namijenjena ljubiteljima plesa, bez obzira na uzrast.

(Milica Kulić, MONDO)

Komentari 3

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Hasan

Divna priča, nek se nešto lijepo dešava ne samo crnjaci

neko

Bravo Joci, sve najbolje ti zelim u buducem radu. Sve cestitke!

Miro

Sjajno, u BL bi trebalo što više ovakih dešavanja

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop