• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvornik: Otvoren 4. "Komedija fest"

Komedijom "Građanin plemić" Narodnog pozorišta Priština večeras je u Zvorniku otvoren 4. "Komedija fest".

 Zvornik: Otvoren 4. "Komedija fest" Izvor: MONDO

Manifestaciju je Domu omladine proglasio otvorenom zamjenik načelnika opštine Zvornik Danijel Dragičević, koji je istakao da je ovo jedan od rijetkih gradova u Republici Srpskoj i BiH koji ima utemeljen pozorišni festival i čiji je repertoar iz godine u godinu sve bolji.

Zamjenik direktora prištinskog pozorišta glumac Bojan Stojčetović rekao je da je večerašnja predstava urađena u koprodukciji sa Narodnim pozorištem u Beogradu.

"Ovo je komedija koja dosta govori o današnjem vremenu. U njoj jedan skorojević, koji je došao do para preko žene, želi da kupi sebi i titulu, a naravno, tu se pojavljuje i masa lopova koji žele da ga `prevaspitaju` i onda nastaje opšta otimačina", rekao je Stojčetović.

Vršilac dužnosti direktora Doma omladine Zvornik Dušan Petrović rekao je da će na festivalu pozorišne komedije biti izvedeno šest predstava, od kojih publika bira najbolju predstavu, koja će dobiti nagradu "Zlatni aplauz".

I tročlani stručni žiri će dodijeliti nagrade za najbolju predstavu i glumačka i rediteljska ostvarenja.

Sutra je na programu "Državni lopov" pozorišta "Talija" iz Tuzle, u petak, 24. maja "Kraljica smeha" Scene "Maska" iz Šapca, u subotu, 25. maja, "Djelidba" pozorišta Prijedor i u nedjelju, 26. maja, "Moje bivše, moji bivši" pozorišta "Joakim Vujić" iz Kragujevca.

Pobjednici će biti proglašeni u ponedjeljak, 27. maja, kada će van takmičarskog dijela Pozorište mladih Zvornik izvesti predstavu "Retromorfoze".

Organizator "Komedija festa" je Dom omladine, pokrovitelj opština Zvornik, a podržali su ga preduzeće "Zvornik putevi", te restorani "Avala" i "La skala".

(Srna)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop