• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ćopićeve staze djetinjstva u Krupi

U Donjem Duboviku, administrativnom sjedištu opštine Krupa na Uni, počela je manifestacija "Ćopićevim stazama djetinjstva".

 Ćopićeve staze djetinjstva u Krupi Izvor: MONDO

Na početku književne večeri održane u Osnovnoj školi "Branko Ćopić", predsjednik Skupštine opštine Krupa na Uni Mile Kličković rekao je sinoć da će se učesnici još jednom sjetiti lika i djela pisca po kojem je poznat taj kraj.

Predsjednik Fondacije "Branko Ćopić" Svetozar Ličina u prigodnoj besjedi je naglasio da treba da se njeguje sjećanje na pisca koji je prvi put u srpsku književnost uveo Grmeč i podgrmečki kraj.

"Zato govorimo o spomeniku jednoj duhovnosti i onome što nam je Branko ostavio u naslijeđe, a to su tri toma sabranih djela od po 16 knjiga, osam miliona primjeraka i preko dvije hiljade naslova koji svjedoče i svrstavaju ga u najplemenitijeg i najplodonosnijeg pisca", istakao je Ličina.

Svoje stihove govorili su književnici Ranko Pavlović i Đuro Maričić, a učenici Osnovne škole "Branko Ćopić" pročitali su literarne radove inspirisane Ćopićevim djelima.

Srećko Marčeta izveo je monodramu "Kuš sad Strajilo".

Manifestacija će danas biti nastavljena u piščevom rodnom mjestu Hašanima uz učešće književnika Ranka Pavlovića, Ranka Risojevića, Đure Maričića i Jovanke Stojčinović.

Predviđeno je i obraćanje načelnika opštine Krupa na Uni Gojka Kličkovića, predstavnika Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske i Fondacije "Branko Ćopić".

U prigodnom programu nastupiće glumac Željko Kasap, Kulturno-umjetničko društvo "Una" iz Novog Grada i učenici osnovnih škola prijedorske regije koje nose ime Branka Ćopića.

Na manifestaciji će biti nagrađeni najbolji literarni radovi pristiglih na konkurs o temi "Eh, te moje magareće godine".

(Srna)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop