• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Vrt uživanja" - izložba koja se mora vidjeti

Izložba "Vrt uživanja" Mladena Miljanovića, u produkciji MSU RS, uvrštena u 10 izložbi koje svakako treba vidjeti na 55. Venecijanskom bijenalu

 "Vrt uživanja" - izložba koja se mora vidjeti Izvor: MONDO

Italijanski magazin "Kultura panorama" objavio je da od 10 izložbi koje svakako treba vidjeti i koje se posebno izdvajaju na 55. Venecijanskom bijenalu jeste i izložba "Vrt uživanja" Mladena Miljanovića, koja u produkciji Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske, predstavlja BiH na bijenalu.

"Ova sjajna vijest najsnažnija je potvrda da je projekat sa kojim Mladen Miljanović učestvuje na najznačajnijoj svjetskoj izložbi izuzetno autorsko ostvarenje koje ne ostavlja ravnodušnim najstrožu stručnu javnost", saopšteno je iz Muzeja savremene umjetnosti Srpske.

U saopštenju se dodaje da su, uz Miljanovićev "Vrt uživanja", izdvojeni i paviljoni Norveške, Belgije i Njemačke, te još nekoliko zemalja koje nastupaju na Bijenalu umjetnosti u Veneciji.

Paviljon BiH na 55. Venecijanskom bijenalu otvoren je za kustose, novinare, galeriste i kritičare od 27. maja, a svečano otvaranje paviljona u Palati Malipiero zakazano je za sutra uveče.

Umjetnik iz Banjaluke Mladen Miljanović ovogodišnji je predstavnik BiH na 55. Bijenalu umjetnosti u Veneciji. Nakon desetogodišnje pauze ovo je drugi nastup BiH na bijenalu.

Pokrovitelji nastupa BiH na bijenalu su Ministarstvo civilnih poslova BiH i Ministarstvo prosvjete i kulture Srpske, a organizator nastupa Muzej savremene umjetnosti Srpske. 

(Srna/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop