• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Dis-teatru" devet nagrada u Subotici!

Predstava "Možemo mi tako…" banjalučkog "Dis-teatra" dobila je čak devet nagrada na 18. Međunarodnom pozorišnom festivalu "Dadras" u Subotici.

 "Dis-teatru" devet nagrada u Subotici! Izvor: MONDO

Predstava je proglašena za najbolju na festivalu "Dadras", koji je održan od 24. do 26. maja, a Novica Bogdanović nagrađen je za najbolju režiju. Za najbolju žensku ulogu nagrada je pripala Branki Trbić, a za epizodnu Aleksandri Kecman. Ova predstava pokupila je i najviše priznanje za scenski govor, scenski pokret, dizajn svjetla, dizajn tona i scenografiju.

"Ponosni smo što je ova predstava tako dobro primljena gdje god se pojavi, iako je ne igramo često. Da budem iskren, u tu predstavu niko od nas nije vjerovao, niti vjeruje. Ni glumci, ni ostala ekipa. Uvijek nam se čini da je prezahtjevna, neuobičajena, da nije za svakoga, jer je to Pekić, jer je teška. A stvarnost nam govori da ona, gdje god se pojavi dobije nagrdau. Bojim se da će predstava propasti ako zbog nagrade u nju neko povjeruje", kaže kroz smijeh za "Press RS" nagrađeni reditelj Novica Bogdanović.

On ističe da sa nestrpljenjem očekuje nastup na 40. Infantu u Novom Sadu, gdje je ova predstava ušla u zvaničnu konkurenciju. Predstava "Možemo mi tako…" do sada je nagrađivana na festivalima pozorišta u Nišu, Tuzli i Višegradu.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop