• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Festival pozorišne realnosti u Banjaluci

Festival pozorišne realnosti „Reality“ održava se u Banjaluci od 29. jula do 2. avgusta.

 Festival pozorišne realnosti u Banjaluci Izvor: MONDO

Prvog dana festivala, u ponedjeljak, 29. jula u 19 časova na Velikoj sceni Doma omladine igra predstava ''Nije Šekspir, ali je Romeo i Julija'' teatra MTM 1974 iz Mostara.

U 20.30 na Podrum sceni u Gospodskoj ulici pobliku dočekuje Gradsko kazalište mladih iz Viteza predstavom „Don Kihot.

Iste večeri u 22 sata, na ljetnoj pozornici tvrđave Kastel studenti Akademije umjetnosti Priština/Zvečan iz Kosovske Mitrovice izvešće predstavu „San letnje noći“.

Utorak, 30. juli rezervisan je za subotički Kulturni centar „Arija“ koji na Podrum sceni igra komad „Naša malo bolesna predstava“ u 19 sati.

Akademsko pozorište SKC-a iz Niša predstaviće se publici predstavom „Zovem se Amanda“ , koja igra u 20.30 u Domu omladine, a na Kastelu u 22 sata gledamo „Zašto je Kanter stigao u grad“, Teatra mladih iz Goražda.

Posljednje julske večeri u u 20 sati na Velikoj sceni Doma omladine na programu je predstava "Ako je vjerovati mojoj baki" koju izvodi SPKD Prosvjeta iz Prnjavora.

U 22 sata na tvrđavi Kastel igra predstava Reality u kojoj igraju glumci iz BIH, Srbije, Hrvatske, Slovenije, Italije, a sama predstava je festivalska kooprodukcija više pozorišta.

Prvog avgustovskog dana tačno u podne u Domu omladine igra predstava „Korak“ zrenjaninskog Pozorišta mladih „Cekom“. U 19 sati na sceni Orfej, u Biblioteci za slijepa i slabovida lica igra predstava „Kuš sad Strajilo“ Teatra „Scena“ iz Novog Grada, a u 21 sat nas u Domu omladine čekaju domaćini, banjalučko DIS pozorište sa predstavom „Mono, mono, duo“.

U petak, 2. avgusta na Podrum sceni igra predstava „Rekvijem za ljubav“, koja je proizvod saradnje Banjalučkog studentskog pozorišta i MTM 1974 teatra iz Mostaera.

U 22 sata, na Maloj sceni Doma omladine čekaju nas glumci Teatra „Harlekin“ iz Postojne u Sloveniji i Teatra S iz Siska, s predstavom „A, E, I“.

Ulaznica za sve predstave košta 10 KM, pojedinačne ulaznice koštaju 2 KM, osim za predstave „San letnje noći“ i „Zašto je Kanter stigao u grad“, koje su za jednu marku skuplje. Ulaz za predstavu "Reality" se ne naplaćuje.

(MONDO, na fotografiji: Detalj iz predstave „Mono, mono, duo“)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop