• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vernigerod: Srebrna medalja "Banjalučankama"

Ženski kamerni hor "Banjalučanke" osvojio srebro u kategoriji folklorne muzike na Osmom internacionalnom horskom takmičenju "Johanes Brams".

 Vernigerod: Srebrna medalja "Banjalučankama" Izvor: MONDO

Umjetnički direktor i dirigent hora Mladen Matović rekao je Srni da je ovo jedno od najznačajnih međunarodnih horskih takmičenja koje je ove godine okupilo 43 hora iz 18 zemalja i sa četiri kontinenta.

Hor "Banjalučanke" bile su jedini predstavnik Republike Srpske i BiH, a njihov odlazak na takmičenje realizovan je zahvaljujući podršci i razumijevanju Vlade Republike Srpske i grada Banjaluka.

"Nakon osvajanja dvije zlatne medalje na međunarodnom takmičenju u Budimpešti, ovo je drugi veliki rezultat ženskog kamernog hora `Banjalučanke` u ovoj godini, koja je u potpunosti posvećena pripremama ansambla za predstojeću Svjetsku horsku Olimpijadu, koja će biti održana polovinom 2014. godine u Rigi", naglasio je Matović.

On je podsjetio da je hor, sa tradicijom dugom punih 35 godina, u proteklom periodu izrastao u rezultatsku konstantu i u takmičarskom smislu postao najzapaženiji kamerni hor u regionu.

Zahvaljuući zlatnim medaljama osvojenim na međunarodnim takmičenjima u Lincu, Veneciji, Malti, Budimpešti, te olimpijskim srebrima osvojenim u Kini i SAD, hor je uvršten na zvaničnu rang listu 50 najbojih kamernih horova svijeta, na kojoj se trenutno nalazi na 9. mjestu, kao najbolje rangirani hor iz jugoistočne Evrope.

Osmo internacionalno horsko takmičenje "Johanes Brams", koje je danas završeno, počelo je 17. jula u njemačkom gradu Vernigerode.

(Srna)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop