• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trebinje: "Prekrižene" kulturne manifestacije

Omladinska organizacija "Herc fest" optužila gradsku vlast u Trebinju da ne želi da finansira tradicionalno veče elektro-pop muzike.

 Trebinje: "Prekrižene" kulturne manifestacije Izvor: MONDO

Predstavnici omladinske organizacije "Herc fest" optužili su gradsku vlast u Trebinju da bez ikakvog razloga ne želi da finansira tradicionalno veče elektro-pop muzike, koje se održava posljednjih sedam godina, istakavši da je ovo druga kulturna manifestacija koja nije dobila podršku iz gradskog budžeta.
Oni navode da su se više puta obraćali gradskim vlastima, ali da nisu dobili nikakvo obrazloženje za takvu odluku, podsjećajući da ni "Vidovdanska akdemija" ove godine nije održana na Hercegovačkoj Gračanici.

"Iako smo jedina omladinska organizacija na području Hercegovine i Romanije koja je prošla na konkursu Ministarstva prosvjete u kulture Republike Srpske, gradska vlast u Trebinju nije prepoznala ovu manifestaciju, pa bi građani i gosti, ako bi se kojim slučajem oslonili na `kulturne radnike` u Trebinju, ostali bez veoma značajnog festivala", kažu u "Herc festu".

Predstavnici "Herc festa" navode da je ovo druga kulturna manifestacija koja se neće finansirati iz gradskog budžeta, ističući da je i ranije bilo problema, ali da su uvijek imali kontakt sa opštinom, što sada nije slučaj.

"Da su nam samo odgovorili i rekli da nema para, mi bi to shvatili, ali nisu se udostojili ni usmeno, ali ni pismeno da nas obavijeste zbog čega se festival ne može organizovati", kažu u "Herc festu".

Predstavnici ove omladinske organizacije napominju da neće tek tako odustati od festivala nakon osam godina napornog rada i truda, te ističu da će ga, uz pomoć Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske, iz inata prema gradskim vlastima održati baš u Trebinju.

Gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević rekao je da su kulturne manifestacije u ovom gradu verifikovane odlukom Skupštine grada i da su opstale one koje su od značaja za grad, dok su "prekrižene" manifestacije koje nisu opravdale svoje postojanje.

"Od komisija za kulturu nisu dobile podršku one manifestacije koje se nisu pokazale djelotvornim da bi opstale, nisu doprinijele razvoju kulture i svijesti građana i iz tog razloga ne mogu biti finansirane iz budžeta, niti će ubuduće dobiti podršku", rekao je Vučurević Srni.

Vučurević je napomenuo da su ove godine za kulturne manifestacije u budžetu grada "prepolovljena" sredstva u odnosu na prošlu godinu, ali da to nije uticalo na njihov kvalitet.

On je naglasio da, prema ocjeni stručnjaka, "Festival festivala" nikada nije bio bolji, da je održan "Dučićev dan", te da se nakon deset godina na tradicionalnoj manifestaciji na Zubačkim Ublima okupilo oko 7.000 ljudi, što je, kako kaže, potvrda da se uz minimalna ulaganja može učiniti nešto dobro za građane.

(Srna)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop