• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Miljko Šindić dobitnik "Kočićeve nagrade"

Ovogodišnji dobitnik Kočićeve nagrade je profesor Miljko Šindić.

 Miljko Šindić dobitnik "Kočićeve nagrade" Izvor: MONDO

Ovogodišnji dobitnik Kočićeve nagrade je profesor Miljko Šindić, dok je nagrada "Zmijanjče" pripala Sajlu Sofiću, učeniku Osnovne škole "Vaso Pelagić" iz Pelagićeva za pjesmu "Ponosna pjesma", izjavio je Srni član Organizacionog odbora Zbora Luka Kecman.
Žiri u sastavu Luka Kecman - predsjednik, te članovi Jovan Babić i Mirjana Arežina jednoglasno je donio odluku da ovogodišnji dobitnik Koćićeve nagradnje bude profesor doktor Miljko Šindić.

Za nagradu "Zmijanjče" žiri u sastavu predsjednik Ostoja Dulić, te članovi Ranko Preradović i Vojin Milaković jednoglasno je odlučio da nagradu dobije Sajlo Sofić.

Kecman je rekao da su otvaranjem Likovnog saborovanja "Zmijanje 2013" zvanično počele manifestacije kulturno-umjetničkog sadržaja u okviru 48. "Kočićevog zbora".

Nakon proglašenja dobitnika ovogodišnje Kočićeve nagrade u Stričićima nastupili su gosti književnici Berislav Berić i Boro Kapetanović.

Zborovanje će biti završeno 25. avgusta u Stričićima, kada će biti organizovana borba bikova i tradicionalno narodno veselje.

U okviru "Kočićevog zbora", manifestacije će biti održane u manastiru Gomionica, parku "Petar Kočić" u Banjaluci, Mrkonjić Gradu i Beogradu. Svečana akademija "Kočićevo veče" biće održana 24. avgusta u Banskom dvoru u Banjaluci.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop