• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Pesničenje" stiže u Banjaluku!

U Studentskom pozorištu u Banjaluci 6. septembra održaće se "Pesničenje" - trening aktivnog čitanja poezije u javnim prostorima.

 "Pesničenje" stiže u Banjaluku! Izvor: MONDO

Poetski događaj kultnog statusa u Srbiji i regionu, održaće se u okviru banjalučkog festivala nezavisne kulturne i umjetničke scene BLART od 5. do 7. septembra.

Tim povodom organizatori su pozvali pojedince i grupe iz Banjaluke, ali i iz regiona, da u opuštenoj i prijateljskoj atmosferi uzmu učešće u ovoj manifestaciji.

Prijave se šalju na email [email protected], a u naslov poruke obavezno je staviti "Pesničenje". 

"Pesničenje" je nastalo kao inicijativa umjetničke grupe "Škart" u novembru 2008. godine, sa ciljem da se pronađu i podrže pojedinci i grupe koji pišu poeziju van klasičnih/afirmisanih poetskih krugova. Njima se daje mogućnost da svoje poglede, želje, snove i strahove javno predstave publici, kako u svojoj sredini tako i u drugim mjestima.

"Pesničenje" trasira prostor za glas "druge strane" - skrajnute i nedovoljno vidljive grupe i pojedince različitih socio-kulturoloških pozadina: aktiviste i pasivne, ruralne i urbane, supkulturne i laboratorijske, garažne i kuhinjske.

Ipak, "Pesničenje" je otvoreno i za već etablirane stvaraoce koji imaju hrabrosti i znatiželje da se sretnu sa riskantnim temama, nestašnom, angažovanom i neindiferentnom publikom i neobilježenim i nekonvencionalonim prostorima.

Organizator BLART-a, banjalučki Unsa Geto ove godine ima partera - beogradsku organizaciju Mikroart, koja dolazi sa uličnom galerijom, revijom kratkih amaterskih filmova, i sa "Pesničenjem".

Sa njima u Banjaluku dolazi i bend iz Pančeva "Klopka za Pionira" koja će svirati na tvrđavi Kastel, a iz Srbije dolazi trideset gostiju - umjetnika i kulturnih radnika. 

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop