• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Grafiti na banjalučkoj kaldrmi

Treći po redu "Flaster" Graffiti Jam održaće se u subotu 24. avgusta, na kaldrmi kod banjalučke Tržnice, sa početkom u 11 časova.

 Grafiti na banjalučkoj kaldrmi Izvor: MONDO

U produkciji Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske, ovogodišnji "Flaster" je osmišljen kao nastavak serije iscrtavanja grafita u zapuštenim javnim prostorima Banjaluke, RS, BiH. 

Cilj projekta Graffiti Jam "Flaster" je, na prvom mjestu, upoznavanje mladih, a onda i starijih građana Banjaluke, sa pravim značenjem grafita kao kulturnog fenomena. Osnovni cilj je prikazivanje grafita kao vida likovne umjetnosti, kojem sa pravom pripadaju, kao i prezentovanje jednog od mnogih vizuelnih izraza, sa nadom da će kvalitetni radovi koje su učesnici prikazali, uticati na mlade ljude da se okrenu kreativnosti i eventualno osvjeste ljubav i talenat prema umjetničkom stvaralačkom izrazu. 

U odnosu na prijašnji model planirano je da se ove godine pristup "Flastera" u izvjesnoj mjeri promijeni. Primarna razlika se ogleda u mobilnosti grafita, tako da konačni ishod projekta jeste deset platana različitih dimenzija i iskaza (a na istu temu), te video rad namijenski napravljen za izložbu u Muzeju Savremene Umjetnosti Republike Srpske koja će biti otvorena 3. septembra 2013. godine.

Na ovogodišnjem  "Flasteru", učestvovaće 10 umjetnika: Nemo (BiH), Lunar (Hrvatska), Mosk (Hrvatska), Artez (Srbija), Wuper ( Srbija),Čenipe( Srbija), Piros (Srbija), Junk (Srbija), Fat Heat (Mađarska) i Stan ( Rusija).

Organizatori  "Flastera" su Ivan Kusturić, Petar Bilbija, Monika Ponjavić, Saša Hajduković i  Marko Bilbija - priznati mladi profesionalci u svojim disciplinama (arhitektura, režija, montaža, grafički dizajn, animacija, dizajn zvuka, scenografija, scenski dizajn).

Prethodna dva  "Flaster" Graffiti Jam-a, (2011 i 2012. godine) održana su u studentskom kampusu "Nikola Tesla".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop