• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kočićeva nagrada Miljku Šindiću

Dobitnik ovogodišnje Kočićeve nagrade koju dodjeljuje Zavičajno društvo "Zmijanje" Banjaluka je književnik Miljko Šindić.

 Kočićeva nagrada Miljku Šindiću Izvor: MONDO

Na ognjištu Petra Kočića u Stričićima danas je Miljku Šindiću uručena "Kočićeva nagrada" za cjelokupni književni rad, dok je nagrada "Zmijanjče" za najbolji literarni rad uručena učeniku Osnovne škole "Vaso Pelagić" iz Pelagićeva Sajlu Sofiću za "Ponosnu pjesmu".

"Kočićevu nagradu" Šindiću je uručio ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Goran Mutabdžija, a nagradu "Zmijanjče" uručio je gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović.

Dobitnik ovogodišnje "Kočićeve nagrade" Miljko Šindić rekao je okupljenima da Petar Kočić "nije bio samo tvorac svojih djela, već njihov junak, pripovjedač iz priča i narodni umotvor o kojem pjevaju guslari, a pjesnici pišu priče i pripovijetke".

"Petar Kočić je narodna čitanka, nacionalna, kulturna i književna institucija sa ove i one strane Drine, škola za narod, te zadužbina srpske duhovnosti i sabornosti", istakao je Šindić.

U okviru književnog programa nastupili su pjesnici Risto Vasilevski, Predrag Bjelošević, Ivan Dobnik, Milan Mihajlović, Selimir Radulović, Elka NJagolova i Duško Novaković.

Nakon uručenja "Kočićeve nagrade" ispred Osnovne škola "Petar Kočić" u Stričićima biće održan prigodan kulturno-umjetnički program pod nazivom "Petar Kočić među Zmijanjcima".

U nastavku programa biće održano nadmetanje u seoskim igrama i sportovima,borbe bikova, te uručivanje priznanja sportistima i nagrade "Jablan",čime će biti završen 48. Kočićev zbor.

(Srna)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop