• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srebrenica: Otvoren festival "Srebrena traka"

U Srebrenici je otvoren Sedmi festival kratkog filma "Srebrena traka" na kojem će u okviru takmičarskog dijela biti prikazana 29 filmova iz 10 zemalja

 Srebrenica: Otvoren festival "Srebrena traka" Izvor: MONDO

Gost festivala, dekan Akademije umjetnosti iz Banjaluke Luka Kecman pozdravio je napore Udruženja "Prijatelji Srebrenice", koje organizuje festival, navodeći da zna koliko je to težak zadatak u ovako malom mjestu i periodu ekonomske krize.

Kecman je najavio stručnu podršku Akademije umjetnosti u narednim godinama za pripremu i organizovanje ovog festivala, koji je veoma značajan za ovu sredinu, ali i za kulturu i stvaralštvo Republike Srpske.

Dvodnevni festival je počeo prikazivanjem dugometražnog filma "Krugovi" reditelja Srdana Golubovića, nakon čega će u takmičarskom dijelu biti prikazano pet kratkih filmova iz BiH, Hrvatske, NJemačke, Velike Britanije i Španije.

U toku festivala biće prikazano 29 kratkih filmova iz 10 zemalja koji se takmiče za prvu nagradu stručnog žirija "Srebrenu traku" i nagradu publike.

U revijalnom dijelu programa biće prikazana tri dugometražna filma i biće priređene muzičke zabave.

Edukativni dio festivala sastojaće se od filmskih radionica koje će za zainteresovane mlade ljubitelje filmske umjetnosti u Srebrenici i Bratuncu prirediti glumci Ivan Jevtović i Branko Vidaković.

Kao ciljevi festivala navedni su obogaćivanje kulturnih sadržaja u Srebrenici, promocija i popularizacija vizuelne umjetnosti, te podrška povezivanju mladih filmskih stvaralaca iz svijeta i međusobno prenošenje i razmjena znanja, kao i filmsko edukovanje mladih iz ovog mjesta.

Ovogodišnji festival organizuje se pod geslom "Kultura nas spaja", a održava se uz podršku Ambasade Holandije u BiH, opštine Srebrenica i Rudnika olova i cinka "Sase" kod Srebrenice koji posluje u okviru kompanije GROS iz Gradiške.

(Srna)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop