• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Banjaluci otvoren Sajam knjige

U Banjaluci je otvoren 18. međunarodni sajam knjige, školskog pribora i kancelarijske opreme.

 U Banjaluci otvoren Sajam knjige Izvor: MONDO

U Banjaluci je večeras otvoren 18. međunarodni sajam knjige, školskog pribora i kancelarijske opreme, na kojem će se do 23. septembra predstaviti više od stotinu izdavača, knjižara i distributera iz Republike Srpske, Federacije BiH, zemalja regiona i Evrope.
Otvarajući sajam, književnik Berislav Blagojević rekao je da punoljetstvo banjalučkog sajma, u vrijeme kada je kultura u iskušenjima, predstavlja razlog za optimizam.

On je izrazio zadovoljstvo što se po 18. put slavi knjiga, ali i, kako je rekao, žalost zbog položaja knjige i književnika.

Načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti Administrativne službe grada Banjaluka Radenko Đurica rekao je da sve veći broj izlagača svake godine daje nadu i hrabrost, ali stvara i obavezu da se više ulaže u stvaralaštvo.

On je dodao da Banjaluka zna da cijeni pisanu riječ i da zaslužuje ovakav sajam.

Svečanom otvaranju u sportskoj dvorani "Borik", prisustvovao je i predsjednik Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske Rajko Kuzmanović, te predstavnici književne zajednice, kulturnog i javnog života.

I ove godine biće dodijeljene sajamske nagrade - "Moštanica" za izdavački poduhvat godine, "Liplje" za savremenu književnost, "Gomionica" za knjigu za djecu i "Stuplje" za njegovanje srpske tradicije i pravoslavne duhovnosti. Takođe, biće dodijeljene nagrade "Gutemberg" za grafički najbolje proizvedenu knjigu.

Organizator sajma je "Glas Srpske".

(Srna)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop