• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izložba "U čast velikana" pred Dobojlijama

Izložba slika "U čast velikana", nastala u slikarskoj radionci "Paleta" iz Zvornika, otvorena je sinoć u galeriji dobojskog Centra za kulturu.

 Izložba "U čast velikana" pred Dobojlijama Izvor: MONDO

Među izloženim djelima je i slika duga 10, a široka 1,7 metara i predstavlja članove "Beatlsa" i automobil "bubu", simbole šezdesetih godina prošlog vijeka. Šetajući kroz postavku posjetilac nailazi i na petmetarsko djelo na kojem su naslikani nobelovac Ivo Andrić, te režiser Emir Kusturica, koji svjedoče o zanimljivim segmentima njihovih života, rada i vremena. Posebnu seriju na izložbi čini osam slika ženskih aktova i četiri slike portreta, pišu "Nezavisne novine".

Jovo Lalić, osnivač radionice, rekao je da su mladi talenti tokom saziva stvarali stotinak djela i oko 500 crteža, kojima su napravili značajan vremeplov. Postavka "U čast velikana" za posjetioce će biti otvorena do 5. novembra.

Slikarska radonica "Paleta" ima bogatu umjetničku istoriju, jer stoji iza 15 izložbi i učesnik je 16 slikarskih kolonija na prostorima RS, BiH, Srbije, Crne Gore i Mađarske.

(MONDO, Foto: Nezavisne)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop