• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zatvoren 13. Festival omladinskih pozorišta

Predstava "Ako je verovati mojoj baki" Srpskog kulturnog i prosvjetnog društva "Prosvjeta" iz Prnjavora laureat je ovogodišnjeg festivala.

 Zatvoren 13. Festival omladinskih pozorišta Izvor: MONDO

Predstava "Ako je verovati mojoj baki", po tekstu Desanke Maksimović i u režiji Brankice Radonjić, a u izvođenju Dramske scene Srpskog kulturnog i prosvjetnog društva "Prosvjeta" iz Prnjavora proglašena je za najbolju predstavu na 13. festivalu omladinskih pozorišta Republike Srpske u Prnjavoru.

Žiri Festivala, koji su činili teatralog Zoran R. Popović, dramaturg Milica Konstantinović i glumica Belinda Božičković, bili su jednoglasni u ocjeni da je 10 ostvarenja u takmičarskom dijelu pokazalo raznovrsnost pozorišnih pristupa u stvaranju i mišljenju, kreativni doprinos u daljem razvoju jezika i izvođačkih stilova, maštovitost u osmišljavanju igre koju, prije svega, obilježavaju posvećenost i radost igranja.

"U pobjedničkoj predstavi scenska evokacija bajkolikog svijeta, reinterpretacija izvornog mita o borbi dobra i zla postignuta je izražajnim i čistim scenskim govorom, koreografijom i izuzetnim vokalnim i muzičkim angažmanom, čime je publici dočaran maštoviti prostor vilinskog svijeta", stav je žirija.

Istaknuto je i da je Festival, koji je sinoć završen, ukazao na dalje unapređenje u djelovanju omladinskih i pozorišta za mladu publiku, kao i gradskih, amaterskih teatara i dramskih studija i sekcija.

Predstavi prnjavorskog amaterskog pozorišta "Ako je verovati mojoj baki" pripale su još dvije nagrade. Za cjelokupan vizuelni identitet nagrađena je Jelena Babić za likovnost scene, kostima i maske, a za originalnu muziku Slavoljub Petrović.

Nagrada za precizno provedenu ideju uvođenja mladih u svijet znakova i jezika i iskreno zasnivanje igre dodijeljena je autorskom timu i ansamblu predstave "Azibuki" u režiji Slađane Zrnić i izvođenju Amaterskog pozorišta mladih trupe "Milenijum" iz Srpca.

Specijalna nagrada za posebnu izražajnost koja objedinjuje ljepotu priče, suptilnost pokreta, vizuelnu estetiku i muziku pripala je predstavi "Kako upaliti Sunce" po tekstu Duška Milunovića i u režiji Nevenke Nene Rodić, u izvođenju Dječijeg studija glume "Roda" iz Banjaluke.

Za glumačka ostvarenja nagrađeni su Kristina Šikanić i Adnan Selimović iz Prnjavora, Teodora Šipka i Marija Žarić iz Banjaluke, te Siniša Tešanović iz Kostajnice.

(Srna)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop