• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ršum otvara Sajam knjiga

Međunarodni sajam knjiga, koji će biti održan od 20. do 27. oktobra na Beogradskom sajmu, otvoriće Ljubivoje Ršumović.

 Ršum otvara Sajam knjiga Izvor: MONDO

Na 58. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga, koji se održava pod sloganom "Prostori slobode", predstaviće se 490 direktnih izlagača od kojih 48 iz inostranstva. U nedjelju u 18.00 časova u Hali 1, u ime počasnog gosta, Poljske, posjetioce će pozdraviti istaknuta književnica iz ove zemlje Olga Tokarčuk, a sajam će otvoriti Ljubivoje Ršumović.

Prvi put će na sajmu biti otvoren Dječiji paviljon (Hala 2b) i takođe premijerno svoj štand i prateće programe imaće beogradski književni časopisi. Pored Poljske na sajmu učestvuju izdavači iz Francuske, BiH, Makedonije, Irana, Crne Gore, Japana, Bjelorusije, Kine, Hrvatske, Velike Britanije, Holandije, Rusije, Austrije, Španije, Njemački i Indije. Na zajedničkom prostoru "Eunika" predstaviće se pet instituta za kulturu iz zemalja Evropske unije u Beogradu.

U Hali 1 nalaziće se domaći izdavači, i to isključivo sa sopstvenim knjigama. Inostrani izdavači, nacionalne prezentacije, izdavači koji se bave školskom, stručnom i obrazovnom literaturom nalaziće se u Hali 2a.

Domaći i strani izdavači, državne institucije i distributeri, kao i izdavači koji se bave religijom i teologijom svoja djela izložiće u parteru Hale 4, dok će na galeriji ove hale biti antikvarne i korišćene knjige. Sale za prezentacije i izložbe nalaze se u Hali 1a, dok će novoustanovljeni Dečji paviljon biti u Hali 2b, pišu "Novosti".

UZ Olgu Tokarčuk gosti sajma biće poljski pisci i stručnjaci za knjigu Kšištof Varga, Pjotr Pažinski, Šćepan Tvardoh, Januš Dževuski, Pavle Potoričin, Lukaš Golenbiovski, Elžbjeta Kalinovska, Agnješka Rošinjska, Pjotr Dobrolenski, Joana Hetman i Darija Dobrolencka. Posetiocima će se predstaviti i Gi Helminger (Luksemburg), Dušan Šinko (Švajcarska), Kristijan Karlson Sted (Novi Zeland), Džon Ralnston Sol i Ivančica Đerić (Kanada), Donato Karizi (Italija), Tarik Ali i Kostas Duzinas (Velika Britanija) Mauricio Lazarato (Francuska), Laslo Krasnahorkai (Mađarska), Klaudiu Komartin (Rumunija), Miljenko Jergović, Vojo Šindolić, Srećko Horvat, Igor Štiks i Viktor Ivančić (Hrvatska), Nenad Veličković i Sabahudin Hadžilović (BiH), Stanka Hrastelj, Aldo Miloknić i Aleš Erjavc (Slovenija), Ljiljana Dirjan i Ermis Lafazanovski (Makedonija) i Balša Brković (Crna Gora).

(MONDO, foto: Novosti)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop