• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sajam knjiga u Beogradu: Narod čita!

Novinarka MONDO portala donosi vam utiske iz "prve ruke" sa ovogodišnjeg Sajma knjiga u Beogradu.

 Sajam knjiga u Beogradu: Narod čita! Izvor: MONDO

Izdavači su ove godine izašli u susret potrošačima – na Beogradskom sajmu je moguće kupiti knjigu za 50 dinara, tri, četiri, čak i pet knjiga po cijeni od 999 dinara, pa zašto me je onda iznervirala činjenica da ista knjiga ima četiri različite cijene?

U duhu nedavno objavljene (poražavajuće) ankete, po kojoj ispada da ne čitamo ni novine, a kamoli knjige, uputili smo se na Beogradski sajam, u srijedu u 13h, kada radni narod provodi vrijeme u kancelarijama, odnosno školama, tek da vidimo ima li koga "od onih što čitaju" na Sajmu.

Itekako!

Ne samo da je na Sajmu knjiga gužva, već narod, "vjerovali ili ne" kupuje knjige.

"Imamo mnogo posjetilaca, ljudi jure akcije i svi su tu", kaže Tijana sa štanda "Vulkana".

"Interesantno je vidjeti mališane koji traže dječija izdanja, tinejdžere koji kupuju ljubavne romane i odrasle sa primjerkom 'Jadnika' ili 'Ane Karenjine'".

To potvrđuje i Snežana Milošević iz "Prosvete" koja kaže da iako nam je kupovna moć takva kakva jeste, spremni smo da izdvojimo "koji dinar" za knjigu. "Prošle godine je bilo više posjetilaca, ali očekujemo da će ih svakim danom biti sve više", rekla je ona.

Najprodavanije knjige, od štanda do štanda do ovog trenutka su "Djevojčica i vjetar" Dragana Mijailovića, "Sivi vuk - bjekstvo Adolfa Hitlera" Sajmona Danstana i Džerarda Vilijamsa, "Autoportret s torbom" Semezdina Mehmedinovića, "Inferno" Dena Brauna...

Sve ove knjige, tačnije sve knjige na sajmu, mogu biti vaše uz neki vid popusta – da li ćete platiti jednu knjigu, pa dobiti drugu, ili ćete jednostavno dati 200 dinara i kupiti "šta vam duša ište, pa do onog – "Deset odsto popusta, plus još deset, plus 15", svejedno je. Bitno je da ćete proći bolje na Sajmu nego bilo gdje drugdje.

S ovim na umu, krenuh da kupim "A planine odjeknuše" Haleda Hoseinija. Na jednom štandu knjiga je koštala 680 dinara, na drugom 760, trećem 800, a četvrtom 890 dinara.

Tako da... Iako ćete na Sajmu knjiga biti "zapljusnuti" panoima na kojima piše "akcija", toplo preporučujemo da ne žurite, već lijepo prošetate, zastanete pored svakog štanda, vidite šta se sve nudi, a onda uštedite i umjesto jedne kupite dvije ili tri knjige.

(Dragana Todorović, MONDO, foto: Beta)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop