• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Helverova noć" najbolja predstava "Zapleta"

"Helverova noć" u režiji Radenka Bilbije i u izvođenju Pozorišta Prijedor najbolja je predstava Međunarodnog festivala mladog glumca "Zaplet 05".

 "Helverova noć" najbolja predstava "Zapleta" Izvor: MONDO

U Gradskom pozorištu "Jazavac" u Banjaluci ljubitelji pozorišne umjetnosti u proteklih sedam dana imali su priliku da uživaju u predstavama pozorišta iz Beograda, Zagreba, Prijedora, Gradiške, Sarajeva i Banjaluke. 

Jednoglasnom odlukom žirija nagrada za najbolju mladu glumicu dodijeljena je Iskri Jirsak za niz različitih i zahtjevnih uloga u predstavi "Sutra (ni)je novi dan" EXIT teatra iz Zagreba, dok je najbolji mladi glumac festivala Dean Batoz, koji je tumačio ulogu Helvera u nagrađenoj predstavi  "Helverova noć", prenose "Nezavisne novine".

Stručni žiri, koji su činili Nikolina Jelisavac, Aleksandar Blanić i Milan Gajić, dodijelio je i specijalnu nagradu autorskom timu predstave "Zvaće se Hamlet" "Nevid teatra" iz Banjaluke za kolektivnu igru i promociju nekonvencionalnog teatarskog izraza.

Glasovima publike, koja je poslije svake predstave glasala za glumce večeri, najboljima su proglašeni Uroš Jakovljević, Velimir Blanić, Dean Batoz, Mario Drmać, Zoran Pribičević i Dejan Andrić.

Festivalski žiri je ocijenio da najbolju predstavu festivala "Helverova noć" odlikuje nepretencioznost u izboru rediteljsko-glumačkih rješenja, koja su jednostavna i svedena, a istovremeno veoma snažna i tačna.

Žiri takođe smatra da je najbolja mlada glumica Iskra Jirsak u svojoj igri pokazala zavidan nivo glumačke transformacije, kreacije i uvjerljivosti, dok je najbolji glumac Dean Batoz po ocjeni žirija u ovoj kompleksnoj ulozi pokazao nadahnutost u igri, glumačku zrelost i vjerodostojnost u scenskom izrazu.

Na kraju festivala u čast nagrađenih izvedena je predstava "Šetjan (Na kanafi)" "Magacin kabarea" iz Sarajeva.

(MONDO) 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop