• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nebojša Glogovac o Draži Mihajloviću

"Bio je vrhunski profesionalni vojnik i imao je visoka moralna načela", rekao je glumac o Draži Mihajloviću kojeg igra u seriji "Ravna gora".

 Nebojša Glogovac o Draži Mihajloviću Izvor: MONDO

Nebojša Glogovac, koji u seriji "Ravna gora" igra Dražu Mihajlovića, kaže da je cilj serije da objasni kako je došlo do bratoubilačkog rata i podjele na partizane i četnike.

"Draža je bio vojnik školovan u Francuskoj, jedan od boljih prijatelja generala De Gola. On je čovjek koji je branio zemlju na svim frontovima, od Solunskog pa nadalje. Bio je vrhunski profesionalac. Mnogo puta je odlikovan za hrabrost", rekao je Glogovac "Informeru".

Glumac kaže da je projekat "rađen pošteno", ne sa namjerom da "ocrni partizane, a veliča četnike".

"Projekat je rađen na osnovu činjenica. Scenario je pisan uz podršku Istorijskog arhiva Srbije i ozbiljnih naučnika. Srpski narod se podijelio na partizane i četnike, a serija ima razumijevanja za obe strane".

O samom liku kojeg tumači, Glogovac kaže da je iskoristio svjedočenja ljudi koji su ga poznavali, kako bi ga vjerodostojno predstavio u seriji. "Pokušao sam da otkrijem njegov duh i putem snimaka sa suđenja".

Serija Radoša Bajića biće emitovana od novembra na Radio-televiziji Srbije. Tokom deset jednočasovnih epizoda, gledaoci će upoznati porodicu Taralić, koja u istorijskim gibanjima početkom Drugog svjetskog rata proživljava odlazak djece u boj, podjelu na partizane i četnike, izdaju, bol, stradanje...

Publika će na malom ekranu vidjeti i likove Draže Mihajlovića, generala Borivoja Mirkovića, kralja Petra Drugog, Milana Nedića, Josipa Broza Tita i mnogih drugih.

Uloge su povjerene Nebojši Glogovcu, Radku Popiču, Draganu Bjelogrliću, Lazaru Ristovskom, Milošu Bikoviću, Nenadu Okanoviću, Jeleni Žigon i mnogim drugima. U seriji se pojavljuje više od 80 likova, i više stotina statista.

POGLEDAJTE TREJLER!

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop