• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Azbučna pesma - blagoslov đacima Patrijarha Pavla

"Azbučna pesma" promovisana je u kripti crkve Svetog Marka, kao poklon đacima i polaznicima verske nastave.

 Azbučna pesma - blagoslov đacima Patrijarha Pavla Izvor: MONDO

Odbor za versku nastavu Arhiepiskopije beogradsko-karlovačke, čiji je predsednok vladika Atanasije Rakita, promovisao je "Azbučnu pesmu", po tekstu umirovljenog Episkopa Atanasija Jevtića, na muziku Dragane Popović, u aranžmanu i produkciji Ljube Ninkovića.

Glumci Jelena Jovićić , Boda Ninković, Aleksandar Srećković i Nenad Maričić, dečiji crkveni hor "Rastko", i odabrani beogradski mališani učestvovali su u izvedbi pesme " azbučnice".

Umirovljeni vladika Atanasije, napisao je pesmu, čiji svaki stih prati slovo azbukei predstavlja osnovu veronauke prilagođenu deci i muzici: "Ne pristupajte deci metodama, pristupajte im srcem", savetovao je umirovljeni Episkop veroučitelje.

Umirovljeni vladika, pretio je deci batinama, a ona su se smejala, zašto je tako, pitao se i sam.

Konferencija za novinare otvorena je molitvenom pesmom, umirovljeni Episkop Atanasije hvalio se svojim pevačkim umećem: "Ja sam se hvalio Patrijarhu da sam sedmi pevač na svetu, a on je rekao da jesam, ali da nisam rekao sa kog sam kraja brojao", zasmejao je glagoljivi umirovljenik okupljene.

Na kraju je tekstopisac odbio da odgovara na pitanja novinara, rekavši "da je došao da bi se obratio đacima" i rekao da mora da putuje da bi održao nadimak "PPP", tj. "Preosvešteni Putujući Penzioner".

Video snimke pogledajte na web portalu MONDO/kultura.

Povodom polaska u školu beogradsko-karlovačka arhiepiskopija prenela je đacima i blagoslov Patrijarha Pavla.

Draga duhovna deco i đaci!

Na početku ove školske godine i rtokom vašeg učenja neka vas prati Božji blagoslov. Trudite se da budete dobra deca, dobri đaci, dobri drugari. Molite se Bogu da školsko gradivo ušpešno savladate. Znanje potrebno za život u ovom svetu, za upoznavanje ovog sveta i života.

Živite čestitim životom. Klonite se lošeg društva. Čuvajte svoje zdravlje i fizičko i duhovno. Vama , draga deco na korist, roditeljima na radost, učiteljima na ponos. Budite vazda primer u dobru. Dobro činite i dobru se nadajte. Molitvama Svetog Save, prvog srpskog učitelja, Gospod da vas blagoslovi i čuva u sve dane vašeg života!

S blagoslovom,

Patrijarh Pavle

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop