• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zlatna plaketa za banjalučke tamburaše

Gradski tamburaški orkestar iz Banjaluke osvojio je zlatnu plaketu na Prvom međunarodnom festivalu velikih tamburaških sastava u Rumi.

 Zlatna plaketa za banjalučke tamburaše Izvor: MONDO

Srebrna plaketa pripala je orkestru banjalučkog Radničkog kulturno-umjetničkog društva (RKUD) "Pelagić".

Predsjednik Gradskog tamburaškog orkestra Spomenko Guzijan rekao je Srni da činjenica da su na festival, koji je okupio najbolje tamburaške orkestre iz regiona, pozvana dva orkestra iz Banjaluke dokazuje da tamburaška muzika u gradu na Vrbasu doživljava novi procvat.

Prema ocjeni stručnog žirija, kaže Guzijan, Gradski tamburaški orkestar, pod dirigentskom palicom Jelene Jovanić, osvojio je maksimalan broj bodova prema gotovo svim kriterijumima koji su uzimani u obzir prilikom ocjenjivanja.

"Izbor programa, homogenost zvuka orkestra, interpretacija izvedenog programa Gradskog tamburaškog orkestra - bili su elementi koji su članove žirija ostavili nepodijeljene u odluci da ovom orkestru dodijele zlatnu plaketu", rekao je Guzijan.

Tamburaški orkestar RKUD "Pelagić", pod dirigentskom palicom Davorina Grozdanića, uz vokalnog solistu Ankicu Terzić, takođe je visoko ocijenjen, te je osvojio srebrnu plaketu.

Gran pri festivala je osvojio Brodski tamburaški orkestar.

Gradski tamburaški orkestar, tokom boravka u Rumi, prihvatio je prijedlog organizatora Festivala - Saveza tamburaških društava Vojvodine, da preuzme organizaciju narednog festivala, koji bi trebalo da bude održan 2015. godine u Banjaluci.

"Ovo je veliko priznanje i potvrda da je Banjaluka grad tambure i tamburaške muzike, s obzirom na to da bi ovo festivalsko nadmetanje trebalo prerasti u jedinstven evropski tamburaški festival, koji bi se bijenalno organizovao u zemljama gdje su tambura i tamburaška muzika dio kulturne baštine", rekao je Guzijan.

(Srna/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop