• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Naredne godine sanacija Pozorišta Prijedor

Ministar prosvjete i kulture RS Goran Mutabdžija rekao da će Vlada RS i grad Prijedor sanirati zgradu Pozorišta Prijedor naredne godine.

 Naredne godine sanacija Pozorišta Prijedor Izvor: MONDO

Mutabdžija je rekao da će za te namjene Vlada Srpske izdvojiti 200.000 KM, dok će grad Prijedor investirati oko 300.000 KM.

Riječ je o projektu dogradnje potkrovlja, odnosno nadziđivanju postojećeg objekta i izgradnji novog krova zgrade Pozorišta Prijedor.

"Ovo je dobar pristup u kojem zajedno lokalna zajednica i Vlada rješavaju krupna infrastrukturna pitanja", rekao je Mutabdžija nakon razgovora sa gradonačelnikom Prijedora Markom Pavićem.

On je dodao da je Ministarstvo uspjelo da obezbijedi sredstva za sufinansiranje projekta "Književni susreti na Kozari", kao i proširenje postojeće sistematizacije u Matičnoj biblioteci "Ćirilo i Metodije" u Prijedoru.

"Ostalo je još pitanje grijanja dvije osnovne škole u Prijedoru. Svjesni smo da su u pitanju stari kotlovi i ovo pitanje ćemo rješavati koliko sutra na sjednici Vlade i nadam se da ćemo ga uspješno završiti naredne sedmice", rekao je Mutabdžija.

On je dodao da će razgovori sa gradskom administracijom Prijedora o svim ostalim pitanjima biti nastavljeni i da će naredni sastanak biti fokurisan na pitanje Rudarsko-geološkog fakulteta u Prijedoru.

"Time smo dio obaveza koje smo preuzeli na našem ranijem sastanku uspjeli djelimično da riješimo, a o ostalim pitanjima slijede kontinuirani razgovori", rekao je Mutabdžija.

Gradonačelnik Prijedora Marko Pavić rekao je da je zadovoljan ispunjenim obećanjem koja je dato prije nešto više od mjesec dana.

"Smatram da je ovo danas jedan početni, važan i dobar korak, jer se pojedine stvari polako počinju rješavati i nadam se da će svaki naš naredni sastanak i dogovor rezultirati nečim što je izuzetno korisno za obrazovanje, prosvjetu i naš grad, a time i za Republiku", rekao je Pavić.

(Srna, Foto: Srna)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop