• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

“Zimzograd”: Zimski grad za male i velike

Prve kuće banjalučkog novogodišnjeg grada – Zimzograda, za prve "stanovnike" biće spremne 14. decembra.

 “Zimzograd”: Zimski grad za male i velike Izvor: MONDO

Zimzograd, novogodišnji grad koji se gradi u samom centru Banjaluke, biće svečano otvoren u subotu, 14. decembra.

„Realizacijom ovog projekta svrstavamo se u veliku porodicu evropskih gradova, koji slične stvari rade već godinama. Zimzograd će svakom ponuditi neki kutak, svako će u njemu naći nešto za sebe tokom prazničnih dana. Siguran sam da će ovo biti jedan lijep događaj, ali veliki doprinos kulturnoj sceni našeg grada. Biće to, između ostalog, i prostor za promociju domaćeg stvaralaštva. To su razlogi zbog kojih je Administrativna služba grada podržala projekat. Banjaluku čeka mjesec dana veselja za građane svih godina i interesovanja“, izjavio je gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović.


Grad Banjaluka je realizaciju projekta povjerio Turističkoj zajednici grada, a na konferenciji za novinare održanoj u utorak potpisan je petogodišnji ugovor između agencija Demofest i Mint sa Turističkom zajednicom, pa je jasno da je ovo tek prvi „Zimzograd“ u nizu.

„Statistike pokazuju da se u vrijeme održavanja Zimzograda u Banjaluci nalazi najveći broj turista i posjetilaca, pa će ovaj projekat biti dodatni mamac koji će u naš grad dovesti mnogo više gostiju. Ovo je test i za privatno – javno partnerstvo. Projekat će rasti tokom godina i sigurno će oživjeti grad, dati mu nove sadržaje i učiniti da izgleda atraktivnije, izjavio je predsjednik Turističke zajednice Ostoja Barašin.


Kompanija m:tel je sponzor ove manifestacije.

„Naša kompanija prati evropski duh i standarde u uslugama i komunikacijama, a prepoznali smo ovaj poduhvat kao još jedan projekat koji Banjaluku stavlja rame uz rame sa evropskim metropolama. Nadam se da će taj bajkoviti gradić, koji će ovdje živjeti mjesec dana, spojiti ljude i obradovati prije svega najmlađe, ali i nas koji se mlado osjećamo“, istakao je izvršni direktor za marketing kompanije m:tel Đorđe Mišić.

Brankica Janković ispred Demofesta i Milena Đekić, direktorica agencije MINT istakle su da je Zimzograd proizvod entuzijazma ove dvije agencije.

“Zahvalni smo što smo imali tu sreću da dobijemo podršku kako privatnih tako i gradskih subjekata, bez kojih ovaj projekat ne bi mogao da se realizuje”, rekla je Brankica Janković dodavši da se nada da će ovaj projekat živjeti i u godinama koje su pred nama.

A kako će izgledati Zimzograd?


Zimzograd čine drvene kuće kojih će ove godine biti ukupno 24, a svaka od njih biće drugačija. U njima će se prodavati hrana iz najboljih gradskih restorana, svježa i topla peciva banjalučkih pekara, kuvaće se rakija i vino, ali i kafa, čaj i topla čokolada. Biće tu i slatkiša, meda, ali i igračaka, nakita, namještaja...

Najmlađi će moći da uživaju u posebno dizajniranim Zimzograd paketićima, ali i u luna parku, karuselu, rotonu, autićima...

Radno vrijeme kućica biće svaki dan od 10 do 22 časa, sem za praznike, kada će Zimzograd biti otvoren do dva sata ujutro.


Vesela kuća će tokom 30 dana biti mjesto za najluđe žurke. Pored svakodnevnih svirki domaćih i regionalnih cover bendova, za dobru zabavu pobrinuće se i tamburaši.

U veseloj kući očekuju nas svirke benda Ane Štajdohar 21.12. i benda Makao koji će u Veseloj kući svirati 25. i 26. decembra.

Prihod od prodaje proizvoda u Zimzogradu namijenjen je za izgradnju dječijeg parka, koji će biti poklon organizatora gradu.

“Zimzograd” će biti otvoren 14. decembra u popodnevnim časovima i trajaće sve do 15. januara 2014. godine.

(Vesna Kerkez, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop