• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Za dinar rentira svoj roman

Originalna ideja mlade Kruševljanke Ane Berbakov (28), koja je nedavno objavila svoje prvo književno djelo.

 Za dinar rentira svoj roman Izvor: MONDO

Svim zainteresovanim čitaocima „Operaciju Eros" isporučuje lično, a interesovanje je ogromno.

Kako bi „natjerala" ljubitelje pisane riječi da pročitaju njenu prvu knjigu, mlada Kruševljanka Ana Berbakov (28) došla je na originalnu ideju!

Prošle nedjelje je u lokalnom nedeljniku objavila oglas da iznajmljuje roman-prvenac na čitanje i za manje od sedam dana jedva uspijeva da svim zainteresovanim čitaocima isporuči traženi primerak.

Da stvar bude zanimljivija, knjigu „Operacija Eros" u izdanju „Admiral boks" iznajmljuje za jedan dinar!

Neobična autorka kaže za „Novosti" da je i sama iznenađena interesovanjem, a da se na ovakav potez odlučila kako bi prije svega proverila raspoloženje čitalaca prema novoj knjizi koja trenutno ne može da se kupi u Kruševcu.

"Mladi rijetko dobijaju šansu da objave prvu knjigu, a ja sam riješila da tu šansu iskoristim", priča Ana Berbakov.

"Oglas je bio način da vidim koliko danas ljudi čitaju i koliko su zainteresovani da pročitaju knjigu neafirmisanog autora. A da odredim cijenu 'rentiranja' knjige od jedan dinar inspirisali su me mobilni operateri koji nude takve pakete usluga".

Kriminalistički roman u kome glavna junakinja Sofija Kovač, studentkinja kriminalistike, sa beogradskim inspektorima kreće u potragu za iznenada nestalim bivšim momkom Jovanom i tako doživljava brojne avanture u Grčkoj, iznajmljuje se putem Aninog mejla. Autorki su se javili najrazličitiji čitaoci iz rodnog grada: učiteljice, studenti, penzioneri. Knjigu isporučuje lično.

"Javila mi se jedna baka kada je vidjela oglas, a mejl je poslao njen unuk", otkriva  Ana. "Baka obožava Roberta Aldemana i slične pisce. Umjesto sa dinarom, častila me je sa ratlukom! Da radnju priče 'smjesti' na grčka ostrva Ani je pomogao njen boravak u Grčkoj tokom 2008. i 2009. godine. Dvije sezone radila je u Leptokariji i na Kritu u prodavnicama suvenira, prodavala sladolede, radila kao menadžer i pomoćnik konobara".

"Diplomirala sam 2007. godine na Fakultetu za industrijski menadžment, ali sam najkraće radila u struci", napominje književnica, koja je aktivna u Književnom društvu „Ćirilo i Metodije" i organizaciji „Darujmo riječ".

"Od malih nogu pišem pjesme, priče, a u slobodno vrijeme slikam akvarele i fotografišem. Ipak, otkrila sam da mi najviše leže romani po uzoru na Artura Konana Dojla, Agatu Kristi, Jana Fleminga. Prava promocija i distribucija knjige koja se premijerno pojavila na Sajmu knjiga u Beogradu počinje poslije novogodišnjih praznika. Do tada, djelo iznajmljujem!", kaže Ana.

Oglas sa tekstom o iznajmljivanju knjige, uz autorkinu napomenu da je „cijela operacija bezbolna ukoliko se knjiga vrati u jednom komadu", objavljen je tik uz oglas za prodaju proizvodne linije štrikaćih mašina za pletenje ženskih čarapa i oglas za iznajmljivanje garsonjere, ali je i pored toga pronašao put do čitalaca.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop