• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Harmonikaši iz Ugljevika "osvajaju" Francusku

Učenici Osnovne muzičke škole "Kornelije Stanković" iz Ugljevika putuju 12. decembra u Pariz i Strazbur.

 Harmonikaši iz Ugljevika "osvajaju" Francusku Izvor: MONDO

Prema riječima direktora ove škole Slaviše Perića, u Francuskoj će boraviti osam dana, a nastojaće da posjete i neke manje gradove, gdje će muzičkim umjetničkim djelima na najbolji mogući način predstaviti Republiku Srpsku i svoj zavičaj.

On je istakao da se učenicima ove škole iz godine u godinu sve više otvaraju mogućnosti gostovanja u evropskim gradovima, učešća na brojnim međunarodnim festivalima, te da je škola juče dobila i poziv za gostovanje u Švedskoj početkom naredne godine.

"Nizom svojih interpretacija, koje smo sinoć izveli u Centru za kulturu pred predstavnicima Švedske nevladine organizacije koja je boravila u Ugljeviku, dobili smo poziv da gostujemo u Geteborgu već početkom naredne godine", rekao je Perić Srni.



Pred početak sinoćnjeg koncerta Perić je ukratko predstavio biografiju škole i podsjetio na najznačajnije nagrade i uspjehe koje su učenici ove muzičke ustanove ostvarili u svom dosadašnjem radu.

"Izuzetno nam je zadovoljstvo zbog uspostavljanja kulturne saradnje sa predstavnicima nevladine organizacije `Medborgarskolan` iz Geteborga koja nas poziva da gostujemo kod njih i održimo niz koncerata u Švedskoj,prvi put od osnivanja škole“, rekao je Perić.

Osnovna muzička škola "Kornelije Stanković", osim u Ugljeviku, ima svoja odjeljenja u Bijeljini i austrijskom Gracu, a ovih dana otvara jedno odjeljenje i u Tirolu (Austrija).

Škola je osnovana 2008. godine.

(Srna/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop