• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Međunarodno takmičenje tenora Pavarotiju u čast

Pevači iz 11 evropskih zemalja, Azije i Amerike okupiće se u Sankt Peterburgu na takmičenju organizovanom u znak sećanja na Lučana Pavarotija

 Međunarodno takmičenje tenora Pavarotiju u čast Izvor: MONDO

Manifestacija koja traje od 22. do 29. septembra održaće se u maloj sali Filharmonije.Na čelu žirija je narodna umetnica ŠSR Elena Obrascova koja je uz velikog tenora učestvovala u velikom broju projekata.

U knjizi sećanja Obrascove zapisan je nastup u Sankt Peterburgu 1978. godine u izvođenju Verdijevog Rekvijema pod upravom Klaudija Abada što je kritika ocenila kao muzički događaj sezone.

U žiriju takmičenja se nalaze pevači iz Španije, Italije, Perua, Italije i Rusije, navodi agencija Itar taš.

Od 80 prijavljenih kandidata odabrano je 35. Konkurs se sastoji iz tri runde gde će kandidati pevati u pratnji klavira, a finalisti uz orkestar.

Program je orijentisan na izbor samih učesnika.U prvoj turi biće izvedene dve operske arije, u drugoj dve napolitanske pesme iz repertoara Pavarotija, a u trećem duet iz opere po izboru.

Među učesnicima je 17 Rusa, kao i pevači iz Jermenije, Belorusije, Kine, Kirgizije, SAD, Ukrajine, Švedske, Estonije. Za pobednike su predviđene tri nagrade po 7 000 dolara.

U toku trajanja konkursa biće održan koncert posvećen Pavarotiju koji je više puta nastupao u Sank Peterburgu.On je učesnik čuvenog "Koncerta zvezda" posvećenog 300-godišnjici severne ruske prestonice.

(Tanjug/www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop