• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Ožalošćena porodica" nova predstava NPRS

Nova predstava Narodnog pozorišta RS "Ožalošćena porodica" premijerno će biti izvedena sutra u 20 časova, u Banjaluci.

 "Ožalošćena porodica" nova predstava NPRS Izvor: MONDO

Radeći "Narodnog poslanika", prije nekoliko godina, Narodno pozorište RS se poigralo sa nušićevskim arhetipovima, sa njegovom potrebom da označi i potencira neke prepoznatljive, a opet i neobične, groteskne, situacije. 

"Nakon toga, evo Nušića opet među nama, odlučili smo se za 'Ožalošćenu porodicu'. U vrijeme opšteg izvitoperenja, gdje su sve, i ljudske i Božije, vrijednosti iznevjerene, u vremena sveopšteg ludila, kad nam Apokalipsa izgleda tako blizu, mislimo da nema mjesta tom nekom bezazlenom i trivijalnom Nušiću. Ozbiljnost koju Nušić propovijeda svojim životom, tragedijama koje su obilježile njegov život i vrijeme, te ozbiljnost tema koje pokreće, natjerali su nas da napravimo mali eksperiment i da skinemo tu opnu lakomislenog humora i šegačenja, i pokušamo da otkrijemo šta se krije ispod toga. Tražimo onog Nušića koji istinito govori o sebi i svojima, o našim ljudima i prokletstvu mentaliteta. Smijeh, ako se negdje i ukaže, leden je i opor. Naši likovi su stvarni i prepoznatljivi, možete da ih sretnete na ulici. Izvor komičnog je u mentalitetu, ali tu je, baš u mentalitetu, i izvor crnila, izvor nesreće. To je ono čime se bavimo i što pokušavamo da napipamo u našoj 'Ožalošćenoj porodici' i ovom našem žalosnom vremenu", navodi se u saopštenju Narodnog pozorišta RS povodom premijere "Ožalošćene porodice".

Režiju potpisuje Nikola Pejaković, a u komadu igraju: Žеljko Stjepanović, Nikolina Jelisavac, Aleksandar Stojković, Slađana Zrnić, Ljubiša Savanović, Vedrana Mačković Zubović, Marina Pijetlović.

(MONDO, Foto: Narodno pozorište RS)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop