• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ružice, vječito tužna djevojčice...zbogom

Komemoracija povodom smrti legendarne glumice Ružice Sokić, održana je danas u pozorištu Atelje 212.

 Ružice, vječito tužna djevojčice...zbogom Izvor: MONDO

Nakon komemoracije, održana je i sahrana u Aleji zaslužnih građana na beogradskom Novom groblju.

Dok je na sceni bila velika fotografija Ružice Sokić, okružena buketima bijelog cvijeća, na sceni su se smjenjivale Ružičine kolege koje su govorile o njenom liku i djelu.

Dirljive govore održale su glumice Mira Banjac, Renata Ulmanski, upravnica pozorišta Atelje 212 Ivana Dimić, glumci Goran Jeftić, Voja Brajović, scenarista Gordan Mihić, rediteljka Ivana Vujić...

"Prije nekoliko mjeseci, glumica nam je poklonila svoju knjigu sa posvetom 'Da me ne zaboravite, voli vas Ružica'. I u tom trenutku je bila nesigurna i nesvjesna svoje veličine. Zvijezda Ružice Sokić nikada neće prestati da sija", rekla je upravnica pozorišta Atelje 212 čiji je "zaštitni znak" bila Sokićeva svih ovih godina.

U pauzi između govora, prikazani su isječci iz filmova i predstava u kojima je Ružica igrala.

"Sa njom sam radila 12 predstava. Pored toga što sam je posmatrala kao veliku zvijezdu, uvijek sam na nju gledala kao na mlađu sestru, koja ima 12,13 godina. Nije joj bilo strano da pokaže svoju muku i svoju nesigurnost. Zbog toga je bila veličanstvena. Vječito mlada i tužna djevojčica je otišla. Slava joj", pričala je rediteljka Ivana Vujić, sa kojom je Sokićeva sarađivala u predstavi "Plej Popović".



Glumac Voja Brajović, recitovao je stihove Volta Vitmena, a suze su svima krenule kada je na scenu izašla Mira Banjac koja je nekoliko trenutaka stajala i bez riječi posmatrala tu veliku fotografiju na sred scene.

"Imala sam priliku da sarađujem sa njom, odnosno da budem saputnik u njenim predstavama. Prije svega, bila je moj veliki prijatelj. Kada sam došla u Atelje, ona je već bila zvijezda. Tajna njene specifičnosti je u tome što je bila bezazlena i što nije bila svjesna svoje veličine. Zbogom Ružo..." plačnim glasom, oprostila se od prijateljice Mira Banjac.

Svi prisutni u sali su danas posljednji put aplaudirali velikoj glumci.

(MONDO, Foto: Petar Stojanović, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop