• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Banjaluci otvoren Vrt uživanja

U Muzeju savremene umjetnosti RS u Banjaluci otvorena izložba "Vrt uživanja", koja je predstavljala BiH na 55. Venecijanskom bijenalu

 U Banjaluci otvoren Vrt uživanja Izvor: MONDO

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Goran Mutabdžija otvorio je večeras izložbu "Vrt uživanja" umjetnika Mladena Miljanovića u Muzeju savremene umjetnosti Srpske u Banjaluci.

Izložba je predstavljala BiH na 55. Venecijanskom bijenalu od 30. maja do 24. novembra.

Mutabdžija je istakao da je ovo najveći kulturni događaj ove godine u Srpskoj, ali i u BiH. "Ovo što smo napravili u domenu kulture izložbom `Vrt uživanja` nesumnjivo će biti putokaz kako narednih godina raditi i šta su ciljevi institucija iz oblasti kulture u Srpskoj", rekao je Mutabdžija novinarima.

Direktor Muzeja savremene umjetnosti LJiljana Labović-Marinković naglasila je da je ova izložba najbolji završetak sezone, koja je bila jedna od najboljih.

Autor Mladen Miljanović rekao je da je zadovoljan što je izložba ponovo došla na mjesto gdje je i nastala, nakon pola godine, koliko je bila na Venecijanskom bijenalu.

Učešće BiH na 55. Venecijanskom bijenalu inicirao je i organizovao Muzej savremene umjetnosti Republike Srpske, u želji da se uspostavi kontinuitet učešća umjetnika iz BiH na jednoj od najprestižnijih svjetskih manifestacija umjetnosti, a uz pokroviteljstvo Ministarstva prosvjete i kulture Srpske i Ministarstva civilnih poslova BiH.

Izložbu u Muzeju savremene umjetnosti Srpske, osim radova prikazanih u Veneciji, prati i obimna dokumentacija koja predstavlja sve aspekte organizacije Nacionalnog paviljona i produkcije izložbe.

(Srna/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop