• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gran pri za Kauboje

Predstava "Kauboji" u izvođenju Teatra "Egzit" iz Zagreba proglašena je za najbolju na 25. susretima pozorišta BiH, koji su završeni sinoć u Brčkom.

 Gran pri za Kauboje Izvor: MONDO


Ova predstava, koju je prema vlastitom scenariju režirao Saša Anočić, osvojila je "Gran pri" i 12.000 KM.

"Zlatna statua vijećnice i grada Brčkog" i nagrada od 10.000 KM za najbolju predstavu pozorišne kuće iz BiH, prema odluci stručnog žirija, dodijeljena je predstavi "Narodni poslanik" u izvođenju Narodnog pozorišta Republike Srpske (RS) iz Banjaluke.

Kao najbolju predstavu u konkurenciji pozorišta iz BiH, koje je selektor Festivala Srđan Vukadinović uvrstio u takmičarski program ove manifestacije, žiri publike je izabrao "Metro - priče iz bijelog svijeta" u izvođenju Dječjeg pozorišta RS iz Banjaluke.
Prema odluci stručnog i žirija publike, za ulogu Pavke u predstavi "Narodni poslanik" glumici Narodnog pozorišta RS Nikolini Đorđević dodjeljen je "Gran pri" za najbolju žensku ulogu.

"Gran pri" susreta za najbolju mušku ulogu, po izboru žirija, dodijeljen je petorici glumaca u predstavi "Kauboji" zagrebačkog Teatra "Egzit" - Živku Anošiću, Hrvoju Barišiću, Krunoslavu Klobučaru, Rakanu Rušidatu i Radovanu Ružđaku.

Prema odluci stručnog i žirija publike, nagrada za najbolju mušku ulogu u konkurenciji pet predstava, koliko su na Festivalu u Brčkom odigrali glumački ansambli pozorišta iz BiH, pripala je glumcu Željko Stjepanović za ulogu Jevrema u "Narodnom poslaniku".

Nagradu za najbolji dramski tekst bosanskohercegovačkog savremenog pisca - Statuu "Zlatno pero" stručni žiri je dodijelio Mirzi Fehimoviću, prema čijem scenariju je Egon Savin režirao predstavu "Ćeif", koju je izveo glumački ansambl Beogradskog dramskog pozorišta.

Po izboru stručnog žirija, nagrada za najbolju režiju pripala je Nikoli Pejakoviću iz Narodnog pozorišta RS Banjaluka za predstavu "Narodni poslanik".

Stručni žiri dodijelio je i nagradu za najbolju scenu i kostim, koja je uručena Ljubici Milanović za njene kreacije u predstavi "Metro - priče iz bijelog svijeta" u izvođenju Dječjeg pozorišta RS iz Banjaluke, dok je nagradu za najbolju muziku dobila Lejla Mulaosmanović za predstavu "Tvrđava", koju je izveo tuzlanski Teatar "Kabare".

Prema odluci stručnog žirija, nagradu za najbolju mladu glumicu dobila je Alma Terzić za ulogu Fatime u predstavi "Balada o Omeru i Merimi" u izvođenju Narodnog pozorišta Sarajevo, dok je za ulogu Avdage u "Tvrđavi" Sabitu Sejdinoviću pripala nagrada za najboljeg mladog glumca.

Prije svečanog uručivanja nagrada u brčanskom Domu kulture i svečanog završetka ovogodišnjeg pozorišnog festivala, glumački ansambl sarajevske pozorišne kuće "SARTR" je u čast pobjednika odigrao dramu "Rat, Bog i ostalo", koju je prema scenariju Žana Kloda Grumbera režirao Aleš Kurt.

(Srna)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop