• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Dani kulture" u Istočnom Sarajevu

Završen Festival malih scena, počinju Sedmi dani poezije za djecu.

 "Dani kulture" u Istočnom Sarajevu Izvor: MONDO

Predstava "Folklorna magija" u izvođenju Dječijeg pozorišta RS i monodrama "Titov tajni dnevnik" u izvođenju Milenka Pavlova proglašene su najboljim predstavama 13. festivala malih scena - Monodrama Srpske u Istočnom Sarajevu.

Za najbolju glumicu festivala, koji je završen u subotu, proglašena je Dušica Novaković za uloge Jelene i Lune u predstavi "Muma paduri".

Žiri je za najboljeg glumca proglasio Zorana Karajića za ulogu Pepe Bandića u monodrami "Bog te mazo".

U sastavu stručnog žirija bili su teatrolog Rade Simović, glumica Narodnog pozorišta iz Zenice Snežana Marković i Luka Kecman.

Svečanom dodjelom nagrada završen je 13. festival malih scena - Monodrama Srpske.

Festival je zatvorio načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Gojko Drašković.

U Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo u ponedjeljak počinje književna manifestacija Sedmi dani poezije za djecu, tokom koje će se veliki broj pjesnika i pisaca iz Republike Srpske i Federacije BiH Srbije i Crne Gore družiti sa najmlađim ljubiteljima pisane riječi.

Prisustvo ovoj manifestaciji, koja će trajati do 10. decembra, potvrdili su Dara Sekulić, Boro Kapetanović, Dejan Aleksić, Ivica Vanja Rorić, Petar Đaković, Tode Nikoletić, Radoslav Samardžija, Velimir Ralević, Željko Pržulj, Tankosava Petrović, Marjana Petrović, Nevena Stošić i Biljana Radović.

Gost festivala je dječiji interpretator Miona Ilić.

Prvi dan manifestacije završiće se pjesničkom besjedom, dok će učesnici književnog festivala u utorak, 9. decembra, održati pjesnički čas u obdaništima i osnovnim školama Istočnog Sarajeva.

Posljednjeg dana manifestacije, 10. decembra, biće proglašeni pobjednici Konkursa za dječije radove poezije na koji se, od 1. do 15. oktobra, prijavilo 856 učenika osnovnih i srednjih škola iz RS, FBiH i Srbije.

Po okončanju ovog dijela programa, biće izvršena i prezentacija radionice " Imam pravo na kulturu ", čime će ovogodišnji Dani poezije za djecu biti završeni.

Izvršni organizator festivala je Forum teatar Istočno Sarajevo, a pokrovitelj Zavod za udžbenike i nastavna sredstva Istočno Sarajevo.

Manifestaciju je sufinansiralo Ministarstvo prosvjete i kulture RS, a pomoć su pružili i Grad Istočno Sarajevo i opština Istočna Ilidža.

Medijski pokrovitelji festivala su Radio-televizija RS /RTRS/, BN Televizija, RTV Istočno Sarajevo i "Glas Srpske".

(Srna / MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop