• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novo Lauševićevo djelo: Od suza do smijeha

Autobiografija glumca Žarka Lauševića "Druga knjiga-dnevnik jedne robije", predstavljena je večeras u NPRS u Banjaluci.

O Lauševiću, kao piscu i njegovoj književnosti pred punom salom Narodnog pozorišta Republike Srpske govorili su čuveni glumac Petar Božović, popularni TV voditelj i novinar Ivan Ivanović, a na njegovo pero osvrnuli su se i Luka Kecman, dekan Akademije umjetnosti u Banjaluci, Nenad Novaković, direktor Narodnog pozorišta RS, i Benita Marinović, direktor Izdavačke kuće "Hipatija" iz Beograda.

Prvim romanom "Godina prođe, dan nikad" Laušević se predstavio kao veoma talentovan pisac. Baveći se moralnom stranom bića, zločinu i kazni dao je dublje značenje. Druga knjiga potvrđuje da je nekada veliki glumac, postao i veliki pisac. Na početku promocije prikazan je kratki film u kome Laušević čita odlomke iz knjige.

Jedan od najboljih prijatelja Žarka Lauševića, glumac Petar Božović, izdvojio je humornu crtu knjige kao njeno osvježenje pročitavši simpatičnu anegdotu o Žarkovoj prošlosti, tačnije odlasku na sahranu svoje bake Milice.

“Nisam književni kritačar, ali ovdje je riječ o djelu izuzetne književne vrijednosti”, rekao je poznati glumac.

“Najvažnije je to što je humor uopšte prisutan u knjizi, što je jedna od komponenti koja se nalazi u ovoj materiji koja je sama po sebi teška, jer je riječ o zatvorskom dnevniku. Ljudska tragedija i Žarkov odnos prema tome, doživljava se kao kompletna priča kroz humor koji je topao i ljudski nastao iz autentičnih situacija”, dodao je Božović.

Tv voditelj Ivan Ivanović, koji je vodio promociju rekao je da se nedavno sastao sa Žarkom Lauševićem.

“Glumac se osjeća dobro i izgleda sretno. Žarko ne krije teret koji je uz njega, već živi svoj život najbolje što može”, kazao je voditelj na promociji nove knjige Žarka Lauševića u Banjaluci.

Benita Marinović, direktor Izdavačke kuće "Hipatija" iz Beograda zahvalila se brojnim Banjalučanima na dolasku rekavši da bi uskoro trebalo da bude objavljena i treća knjiga Žarka Lauševića.

Novu knjigu Lauševića zainteresovani čitaoci mogu kupiti na kioscima i knjižarama širom RS po cijeni od 12 KM.

Prodaja prve knjige proslavljenog glumca, "Godina prođe, dan nikad", oborila je sve dosadašnje rekorde novije srpske književnosti. Za 45 dana štampano je 300.000, a ukupno prodato preko 335.000 primjeraka.

(Tekst i foto: Milica Kulić, MONDO)

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

reiza

malo je takvih umjetnika

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop