• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nova premijera u Pozorištu Prijedor

Pozorište Prijedor će u utorak, 1. aprila, odigrati predstavu "Večera budala", što će biti šesta premijera u 61. sezoni ove kuće.

"Riječ je o komediji Fransisa Vebera u režiji Slobodana Perišića", rekao je direktor ove ustanove Zoran Baroš na konferenciji za novinare u Prijedoru, dodajući da je Veber bio nominivan za Oskara za scenario u filmu "Večera budala", za koji je Holivud, odmah nakon premijere, otkupio autorska prava za rimejk.

On je najavio da će se prva repriza igrati u srijedu, 2. aprila, a dan kasnije, u četvrtak, 3. aprila, igraće se u Banjaluci u Narodnom pozorištu Republike Srpske.

Režiser Slobodan Perišić istakao je da je riječ o grupi ljudi koja svake srijede poziva na večeru nekog pojedinca koga smatra mentalno nižim od sebe i onda se nad njim mentalno iživljava.

"Razotkrivamo mentalni elitizam, svaki elitizam podrazumijeva omalovažavanje i poništavanje čovjeka, svaki elitizam u svojoj osnovi je podjela, svaka podjela vodi u sukob, a svaki sukob je nedostatak ljubavi", rekao je Perišić.

U predstavi igraju članovi ansambla Pozorišta Prijedor Siniša Vučićević, Mirela Predojević, Dean Batoz, Jelena Seksen, Radenko Bilbija, Željko Kasap i Želimir Rivić, a gostujući glumac je Branko Janković iz Narodnog pozorišta Republike Srpske.

Glumac Branko Janković rekao je da mu se najprije dopao tekst, a potom i mogućnost punoće izraza, rad sa dobrim timom i pozitivna amtmosfera.

"Koncept Slobodana Perišića me jako zainteresovao, a onda i ponuda da radim ovdje i sve se to nekako uklopilo, tako da će to sigurno biti odličan rezultat, jer je riječ o odličnoj komediji i zdravom radu na njoj, što će se sigurno prenijeti na publiku", ističe Janković.

(Srna, Foto: Ilustracija)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop