• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Banjaluka: Koncert za djecu sa autizmom

Koncert "Autizam govori srcem" održaće se u srijedu, 2. aprila, u Dječijem pozorištu povodom Svjetskog dana osoba sa autizmom

Centar za edukaciju "Tvoja riječ" organizuje humanitarni koncert "Autizam govori srcem", koji će biti održan u Dječijem pozorištu Republike Srpske u srijedu, 2. aprila, povodom Svjetskog dana osoba sa autizmom.

Iz Centra ističu da je cilj da se skrene pažnja javnosti na probleme djece sa autizmom.

Predsjednik Upravnog odbora Centra "Tvoja riječ" Olivera Ratković rekla je Srni da će sutra biti održana javna tribina o autizmu "Otvorena vrata", na kojoj će biti riječi o problematici o ovih mališana.

"Pozvali smo resorna ministarstva, Pedagoški zavod, Grad Banjaluku, sve institucije koje treba da budu uključene u ovu problematiku", dodala je Ratkovićeva.

Ona je napomenula da se svakodnevno povećava broj mališana kojima je potreban stručni i kontinuirani rad, te da je vrijeme da se javnost probudi i da se svi uvežu u svojim aktivnostima za pomoć ovoj djeci.

Ratkovićeva je istakla da je poražavajuća činjenica da na nivou BiH ne postoji zvanična institucija koja se isključivo bavi osobama sa autizmom, već da sve pada na teret roditelja.

"Naš najveći pomak je da su naši mališani upisani u osnovne škole, te da smo kontuiniranim i stručnim radom dobili pomake koji su teško mjerljivi i vidljivi", rekla je Ratkovićeva.

Humanitarni koncert pod nazivom "Autizam govori srcem" zakazan je za 2. april u 19.00 časova, a na koncertu će nastupiti kulturno-umjetnička društva "Sveti Sava", "Veselin Masleša", "Pelagić", učenici Osnovne škole "Ivo Andrić", Plesni klub "Fleš", Plesni studio "Siti džez" i djeca iz Centra za edukaciju "Tvoja riječ".

Cijena ulaznice je osam maraka, a prihod od prodaje namijenjen je radu Centra "Tvoja riječ", gdje se svakodnevno organizuje terapeutski rad sa autističnom djecom.

Sponzor humanitarnog koncerta je kompanija "Nestro petrol", a koncert su podržali Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske i brojne kompanije.

(Srna, Foto: Promo)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop