• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Održan koncert "Autizam govori srcem"

U Dječijem pozorištu RS u Banjaluci večeras je, povodom Svjetskog dana lica sa autizmom, održan humanitarni koncert "Autizam govori srcem".

Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Nada Tešanović izjavila je Srni da institucije Srpske, različitim aktivnostima, pokušavaju da poboljšaju uslove života djece sa autizmom.

"Saosjećamo sa ovom djecom. Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske uplatilo je 1.000 KM za kupovinu karata za večerašnji humanitarni koncert", rekla je Tešanovićeva.

Predsjednik Upravnog odbora Centra "Tvoja riječ" Olivera Ratković istakla je da je neophodno da se skrene pažnja javnosti na probleme djece sa autizmom.

"Svakodnevno se povećava broj mališana kojima je potreban stručni i kontinuirani rad. Vrijeme je da se javnost probudi i da se različitim aktivnostima pomogne djeci sa autizmom", rekla je Ratkovićeva Srni.

Ona je naglasila da je poražavajuća činjenica da na nivou BiH ne postoji zvanična institucija koja se isključivo bavi licima sa autizmom, nego da sve pada na teret roditelja.

"Naš najveći uspjeh je da su naši mališani upisani u osnovne škole, dok su ostali pomaci teško mjerljivi i vidljivi", dodala je Ratkovićeva.

Ona je napomenula da su rasporadate sve ulaznice za večerašnji humanitarni koncert, čija je cijena bila osam KM.

Na koncertu su nastupiti kulturno-umjetnička društva "Sveti Sava", "Veselin Masleša", "Pelagić", učenici Osnovne škole "Ivo Andrić", Plesni klub "Fleš", Plesni studio "Siti džez" i djeca iz Centra za edukaciju "Tvoja riječ".

Prihod od prodaje ulaznica namijenjen je radu Centra "Tvoja riječ", gdje se svakodnevno organizuje terapeutski rad sa autističnom djecom.

Sponzor humanitarnog koncerta je kompanija "Nestro petrol", a koncert su podržali Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske i brojne kompanije.

(Srna, Foto: Promo)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop