• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Požarevac: Priznanja za banjalučke glumce

Na Glumačkim svečanostima u Požarevcu banjalučki glumci Ljubiša Savanović i Aleksandar Stojković izabrani za glumce večeri

U sklopu druge festivalske večeri Glumačkih svečanosti “Milivoje Živanović” u Velikoj Sali požarevačkog Centra za kulturu nastupilo je Narodno pozorište Republike Srpske sa predstavom “Ožalošćena porodica“.

Po ocjeni žirija publike glumac večeri bio je Ljubiša Savanović, koji je priznanje dobio za ulogu Miće, dok je stručni žiri za glumca večeri proglasio Aleksandra Stojkovića, za ulogu Tase.

Na konferenciji za novinare održanoj nakon predstave, dobitnici nagrada su se zahvalili na gostoprimstvu i iznijeli svoje divljenje organizatorima, jer su festival posvetili - glumcima.



"Čitam novine i ne sjećam se kada sam posljednji put pročitao neku kritiku za glumca, uglavnom svi pominju režiju, kontekst, adaptaciju, dramatizaciju i slično. Sve je to bitno, ali, eto, kažem da je lijepo da ovdje kod vas postoji festival koji je fokusiran na glumce. Drago nam je da kroz našu predstavu dajemo doprinos očuvanju uspomene na velikog glumca Milivoja Živanovića", kazao je Ljubiša Savanović.

O samoj postavci predstave i radu sa Nikolom Pejakovićem, Aleksandar Stojković je kazao da se svo vrijeme vodila neka vrsta borbe između njih i Nušića.

Mi smo željeli da radimo dramu, a Nušić i njegov izraz nas je stalno vukao u komediju. Nikola je od nas tražio da budemo smrtno ozbiljni, jer igramo ozbiljne probleme. Često nam je govorio da Nušić nama ništa nije govorio smiješno, samo je sve fino zamotao u oblandu, ali kada se ona skine vidi se da mi igramo ljude koji su lešinari”, rekao je Stojković.



(MONDO, foto eBranicevo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop