• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodijeljene nagrade za novinsku priču

Dnevni list "Press RS" dodijelio je nagrade pobjednicima konkursa za kratku novinsku priču.

Dnevni list "Pres Republika Srpska" dodijelio je sinoć nagrade pobjednicima konkursa za kratku novinsku priču, koji je ustanovljen u čast prerano preminulog glavnog i odgovornog urednika ovog lista Gorana Mihajlovića Čvore.

Laureat ovogodišnjeg konkursa je Branko Brđanin Bajović za priču "Slatko od pomorandžine kore", druga nagrada pripala je Biljani Lolić za priču "Majica šarenih motiva", dok je trećenagrađeni Milenko Stojičić za priču "Gavrilo, pucaj me u istoriju".

Direktor i glavni urednik "Presa Republika Srpska" Goran Rosić izjavio je da je nagrada ustanovljena kao znak sjećanja na velikog čovjeka, novinara i publicistu.

"Goran Mihajlović bio je sjajna ličnost, jedan od utemljivača novinarstva u Republici Srpskoj i ovo je skroman način da se odužimo njemu za sve što je učinio za novinarstvo i za "Pres Republika Srpska"", rekao je Rosić novinarima prije dodjele nagrada.

On je napomenuo da je na konkurs stigao veliki broj priča, ne samo iz Republike Srpske, nego i zemalja okruženja, te da ovaj dnevni list planira da objavi štampano izdanje svih radova.

"Goran Mihajlović je mnogo cijenio Branka Brđanina i, da zna da se sve ovo dešava, siguran sam da bi bio ponosan na ustanovljenu nagradu koja nosi njegovo ime",
napomenuo je Rosić.

Prema njegovim riječima, "Press" će svake godine 30. aprila dodjeljivati nagradu za kratku novinsku priču i time čuvati uspomenu na svog urednika, kolegu i prijatelja.

Radove pristigle na ovogodišnji konkurs ocjenjivao je stručni žiri, koje su činili književnici iz Republike Srpske Dušan Praća, Željko Pržulj i Miladin Berić.

Berić je tokom dodjele nagrada istakao da se, zahvaljujući Goranu Mihajloviću, kratka priča vratila u književnost, kao i da je ovaj konkurs potpuno opravdao očekivanja, jer je od stotinjak pristiglih radova bilo jako teško izabrati najbolje.

(Srna, Foto: Srna)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop