• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Marčelo predstavio roman Zajedno sami

Paraćinski hiphoper debituje romanom o prelasku na "onu stranu" života.

 Marčelo predstavio roman Zajedno sami Izvor: MONDO

Na Međunarodnom prolećnom sajmu knjiga u Novom Sadu, koji traje do 8. marta, prvi put je predstavljen debitantski roman "Zajedno sami" Marka Šelića, poznatijeg kao hip-hop pevač Marčelo.

Šelić je student srpskog jezika i književnosti na Filološkom fakultetu u Beogradu, a prvom romanu, u izdanju "Vega media", prethodilo je pisanje kratke proze na portalu "Lupiga", pesama za dva muzička albuma, kolumni za dnevnik "Politika" i za magazin "Huper".

Sa već afirmisanim piscem mlade generacije Markom Vidojkovićem, Šelić, alias Marčelo, održao je seriju tribina u REX-u na temu delovanja muzike i pisanja na promene u društvu i svest mladih. Tako je stekao epitet "glas svoje generacije" (rođene početkom 80-ih godina).
Recenziju o prvom Šelićevom romanu napisao je prof. dr Mihajlo Pantić, iskusni urednik i uspešan pisac, koji nije bio "bolećiv" prema svom studentu.

Pantić je ocenio da se radi o "knjizi koja na poseban način, duhovito ispričanom pričom obnavlja prastaru priču da svaki čovek do istine o sopstvenom životu dolazi u času prelaska na onu stranu".

Pisac je odabrao da njegov junak bude mali čovek Radoje Bakrač koji se nikada pre nije pitao o smislu života niti je razmišljao šta ga čeka na onom svetu.

Pantić je za ovu pripovest o raju i paklu napisao da je "nepretenciozna, maštovita, iščašena, crnohumorna vizija pejsaža onostranog koja ide tragom srodnih priča ali deluje uverljivo".
(Tanjug/www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop