• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MSU RS organizuje kreativnu radionicu za djecu

Autor mondo.ba

U petak od 12 do 14 sati u Muzeju savremne umjetnosti RS u Banjaluci, održaće se kreativna radionica za djecu "Jedna paleta, četiri umjetnička svijeta" u okviru izložbe Dobrović, Šumanović, Konjović, Šuput – Evropski konteksti.

 MSU RS organizuje kreativnu radionicu za djecu Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Kroz izložena umjetnička djela mališani će se upoznati sa četiri velikana koji su obilježili srpsku umjetnost XX veka, saopšteno je iz Muzeja savremene umjetnosti RS.

Posmatrajući slike, djeca će saznati kako je svaki od ovih velikana četkicom i bojama dočaravao ljudski lik, cvijeće, drveće i uopšte svijet oko sebe, a razgovaraće se o sličnostima i razlikama na njihovim djelima i pokušati otkriti njihovi senzibiliteti i osobine.

U kreativnom dijelu radionice, uz pomoć reprodukcija umjetničkih dela, djeca će praviti kolaže spajajući na taj način različite likovne izraze svakog umjetnika u jedan rad.

Cilj kreativne radionice jeste da djeca prepoznaju različite načine likovnog izražavanja kao i da pokušaju da povežu umjetničko djelo sa njegovim stvaraocem na osnovu likovnih elemenata koje koristi.

Ideja radionice jeste da se najmlađi posjetioci muzeja upoznaju sa umetničkim djelima Galerije Matice srpske, i da se na ovaj način kod njih podstakne radoznalost i kreativnost i razvije pozitivan odnos prema umjetnosti, muzejskim institucijama i kulturnoj baštini.

Radionice su namijenjene djeci predškolskog i rano osnovnoškolskog uzrasta.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop