• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Konkurs: Oslikajte Prijedor!

Autor mondo.ba

Udruženje likovnih umjetnika Prijedora podsjeća da je do zatvaranja konkursa za mural, raspisanog u okviru prijekta „Prijedor grad murala“ ostalo još malo vremena.

Naime, umjetnici koji žele da učestvuju i konkurišu za nagradu „Paola de Manincor“ za najbolji mural u Prijedoru ove godine treba da pošalju svoj prijedlog najkasnije do 16. jula.

Projekat „Prijedor grad muralaje“ je rođen iz želje za unapređenjem kulturnog života Prijedora, poboljšanjem položaja umjetnosti i umjetnika u društvu i boljim pozicioniranjem Prijedora na međunarodnoj kulturnom mapi. Prošlogodišnji pobjednički mural „Šeširdžija“ umjetnice Nataše Konjević, krasi fasadu u centralnoj pješačkoj zoni u Prijedoru, a pored pobjedničkog murala na prošlogodišnji konkurs je pristiglo je više od 50 prijedloga.

„Ove godine glavni dio nagrade "Paola de Manincor" je novčani, i iznosi 3.000KM. Pored toga, autoru pobjedničkog prijedloga biće uručena nagradna plaketa, te data mogućnost da svoj prijedlog oslika na fasadi u centralnoj pješačkoj zoni u Prijedoru. Izložba svih prispjelih prijedloga koji zadovoljavaju kriterije propisane konkursom biće organizovana u nekom od galerijskih prostoru u Prijedoru“, saopšteno je iz ULUP-a.

Sve informacije vezane za konkurs kao i aplikacioni materijal zainteresovani umjetnici i umjetnice mogu pronaći na internet stranici projekta, pod sekcijom "KONKURS 2014", ili se javite na e-mail adresu [email protected].

Projekat "Prijedor grad murala" podržali su: Grad Prijedor, Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske, Autonomna provincija Trento i Opština Lavis. Partneri projekta su Udruženje Projekt Prijedor iz Trenta, Agencija lokalne demokratije Prijedor, Muzej Kozare, Zavod za izgradnju grada Prijedora, Galerija 96, porodica Paole de Manincor i drugi.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop