• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Počinju "Dani pozorišta" u Mrkonjić Gradu

Autor SRNA

U organizaciji mrkonjićkog Gradskog pozorišta danas počinje kulturna manifestacija "Dani pozorišta" u Mrkonjić Gradu, na kojima će biti prikazano devet predstava različitih žanrova.

Biće odigrane predstave: "Situacija" mrkonjićkog Gradskog pozorišta, "Strajilo Grmečlija" u izvođenju "Scene" iz Novog Grada, "Put u Liliput" "Dis pozorišta" iz Banjaluke, "Čovek, zver i vrlina" Teatra "Levo" iz Beograda, "Ispovijesti" Gradskog pozorišta "Jazavac" iz Banjaluke, "Ožalošćena porodica" Kamerne scene "Miroslav Antić" iz Sente, "12 zvjezdica" Studentskog pozorišta iz Banjaluke, te "Krivo je more" mrkonjićkog Gradskog pozorišta.

Festival će biti zatvoren 12. avgusta monodramom "Milunka Savić", koju će u čast pobjednika odigrati glumica Jugoslovenskog dramskog pozorišta iz Beograda Vesna Stanković.

Slogan ovogodišnje manifestacije Dani pozorišta glasi "Trovanje kulturom".
Dani pozorišta počeće pratećim programom - otvaranjem prodajne izložbe mrkonjićkih akademskih slikara.

Dubravka Nikolić, vođa mrkonjićkog Gradskog pozorišta i organizator ove manifestacije, kaže da su se ove godine odlučili za predstave različitih žanrova, od tragedije do komedije.

"Selektivno smo izabrali predstave različitog žandra od tragedije, poetske tragedije pa do komedije odrastanja ili farsi onih jednostavnih lakih komedija. Dakle, raznovrstan program i publika će kao i svake godine ocjenjivati predstave, a za najbolju smo ove godine pripremili i monetarnu nagradu", rekla je Nikolićeva.

Gradsko pozorište manifestaciju organizuje pod pokroviteljstvom opštine Mrkonjić Grad, u saradnji sa Sportsko-kulturnim centrom "Petar Kočić", gdje se i održavaju predstave i gdje je postavljena izložba i u saradnji sa izletištem Zelenkovac.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop