• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Naučite dotrački!

Autor mondo.rs

Jezik iz "Igre prestola" sada možete naučiti na kursu koji košta 20 dolara.

"Living language", online kurs koji je do sada nudio samo postojeće jezike sa planete Zemlje, od oktobra će ponuditi kurs dotračkog, jezika naroda konjaničkih ratnika iz Vesterosa.

Kurs košta 19.99 dolara, i obuhvata šest nedelja online časova, uz udžbenik i CD koji će vam pomoći oko izgovora. Autor je Dejvid Dž. Piterson, koji je za potrebe serije osmislio dotrački jezik.

Polaznici će naučiti osnovne fraze, gramatiku, 200 reči podeljenih u 11 tematskih celina, i rešavaće i test na dotračkom sa 50 pitanja. Za deset dolara više, u ponudi je i napredni kurs, koji obuhvata 500 reči od kojih su neke "ekskluziva", odnosno nemaju veze sa serijom već su osmišljene za modernu komunikaciju.

Piterson je osmislio dotrački, koji za sada broji više od 3.000 reči, na osnovu ograničenih upustava iz knjiga Džordža R. R. Martina. Pošto je pisac samo u više navrata istakao kako bi dotrački trebalo da zvuči, Piterson je morao da se pridržava tih smernica, ali i da osmisli nešto što će glumci relativno lako naučiti da izgovaraju. Od postojećih jezika, inspiraciju je potražio u turskom, ruskom, estonskom, jeziku Inuita, svahiliju...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop