• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ruski carski balet oduševio pet hiljada Zeničana!

Autor Anadolija

Spektakularna baletska predstava "Labudovo jezero", u izvođenju Ruskog carskog baleta, sinoć je oduševila oko pet hiljada posjetioca zeničke Arene

Građani Zenice i okolnih gradova sinoć su imali priliku uživati u spektakularnom nastupu svjetski poznatog Carskog ruskog baleta (Imperial Russian Ballet), koji je u zeničkoj Areni izveo baletnu predstavu "Labudovo jezero" Petra IIljiča Čajkovskog. 

Ruski umjetnici svjetskog glasa predstavu su izveli pred oko pet hiljada gledaoca. 

"Labudovo jezero" je baletska predstava u četiri čina, čiju muziku je Čajkovski napisao 1875. i 1876. godine. 

"Željeli smo napraviti jedan iskorak, jer ovakve se stvari događaju u svim većim gradovima. Naša je zamisao bila da oživimo kulturni život u sredinama koje su tek dobile status Grada", pojasnio je za agenciju Aanadolija Zlatko Berbić, izvršni producent i partner projekta. 

Njihov cilj je, kako je kazao Berbić, pomjerati društvo na jednu višu stepenicu. 

"Za sam Grad Zenicu ovo znači poziv da ovakvi događaji ne smiju biti nešto senzacionalno i da se kulturne manifestacije održavaju mnogo češće, ako želimo da nam djeca rastu u normalnim sredinama", dodao je Berbić.

Od samog objavljivanja informacije o gostovanju Ruskog carskog baleta građani su iskazali veliko interesovanje za praćenje ovog spektakla i tražili su kartu više. 

"Labudovo jezero" je baletska predstava iz četiri čina koja je rađena po muzici čuvenog kompozitora Petra Iljiča Čajkovskog. Samu predstavu osmislio je Gediminas Taranda, a koreografiju Marius Petipa, Lev Ivanov i Aleksander Gorski. Priča je to koja prelazi iz svijeta magije i mističnih bića u realni svijet. U ovom baletu kao i u svakoj bajci, vrline ljubavi i praštanja na kraju pobjeđuju zlo i izdaju.​

...
Izvor: YouTube

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop