• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zagor, Čiko i Mister No ponovo u Srbiji

Na kioscima širom Srbije ponovo su se pojavila kvalitetna periodična strip izdanja iz produkcije italijanske izdavačke kuće "Serđio Boneli editore".

 Zagor, Čiko i Mister No ponovo u Srbiji  Izvor: MONDO

Domaća izdavačka kuća "Beoštampa" odlučila je da svake nedelje, po sistemu rotacije (svake nedelje menjaju se pojedini strip junaci), objavljuje nove podvige Zagora, Dilana Doga, Mister Noa, Dampira i drugih kultnih strip heroja.

U Srbiji smo Zagora imali prilike da upoznamo sada već davne 1968. godine kada se prvi put pojavio na našim kioscima. Popularnost koju je ostvario na ovim prostorima teško je dostižna. Ne samo Zagorove avanture i šarolikost tema kroz koje se glavni junak i simpatični Meksikanac kreću, već i neverovatan dijapazon podjednako intrigantnih ličnosti koji čine Zagorove prijatelje i neprijatelje garantuju fantastičnu zabavu.

Za-Gor-Te-Nej, što na dijalektu Algonkin Indijanaca znači Duh sa Sekirom, ima i svog nerazdvojnog pratioca, najboljeg prijatelja Meksikanca s neverovatnim imenom - Felipe Kaetano Lopez Martinez Gonzales Rodrigez Konsalvo Morales Ramirez Rozales Hernandez Espinozu. Indijanci ga zovu Mali Čovek Velikog Trbuha, a on se predstavlja jednostavno kao - Čiko.

Pre dvadesetak godina novosadski "Dnevnik" je na naše prostore doneo serijal koji je umnogome revolucionarizovao tadašnju produkciju svojom, ne baš uobičajenom, postavkom. Jer Dilan Dog nije samo strip koji na plastičan način donosi mnogo puta viđenu priču o borbi usamljenog pravednika protiv horde monstruma iz najgorih košmara, već spekulacija o ljudskom životu, večitoj dilemi o njegovom pravom smislu, odnosima s drugim jedinkama i skrivenim emocijama.

Kada se polovinom 1982. godine na kioscima pojavio novi strip junak, Mister No, usledile su burne reakcije kod fanova tadašnje "Zlatne serije" i "Lunov Magnus stripa". Strip koji je u Italiji pokrenut sedam godina pre nego što je došao na naše kioske delo je istih autora koji su kreirali i Zagora, Serđija Bonelija i Galiena Ferija. Zbunjenost zbog novog lika s njegovim do sada neuobičajenim karakteristikama, u odnosu na postojeće junake sa kojima smo se družili prethodnih decenija, brzo je prošla i malo je onih koji nisu podlegli šarmu večitog sanjara i romantika, istinskog antiheroja Mister Noa.

(Press/www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop