• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kotorvarošani u kolu za Ginisa!

Autor mondo.ba

Folklorni ansambl "Kotor Varoš", zajedno sa 15.000 igrača iz cijelog regiona, učestvovaće 4. oktobra na manifestaciji "Veliko kolo" u Novom Sadu, kada je planirano formiranje najvećeg kola na svijetu!

Koreograf kotorvaroškog ansambla Marina Tomić potvrdila je da će i folkloraši iz Kotor Varoši učestvovati formiranju ovog grandioznog kola dužine šest kilometara, u pokušaju obaranja Ginisovog rekorda.

U projektu "Velikog kola" učestvovaće KUD-ovi iz Srbije, Crne Gore i BiH, a prema objašnjenju organizatora, svim učesnicima poslat je snimak sa koracima i melodijom kako bi svi uvježbali iste varijante koraka, uz istu dužinu trajanja igre.

Kolo će ići kroz novosadski Bulevar kneza Miloša, Futoški put, Bulevar Evrope i Bulevar vojvode Stepe, a u navedenim punktovima biće postavljeno ozvučenje kako bi svi učesnici čuli muziku i igrali u isto vrijeme.

Predviđeno je da se u "Velikom kolu" igraju tri igre - Veliko bačko kolo, Užičko kolo i Katanka. Poslije odigrane ove tri igre učesnika u narodnoj nošnji, biće omogućeno i građanima da se priključe i uhvate u kolo. U obzir će se, međutim, uzeti samo broj učesnika obučenih u narodnu nošnju.

Program igranja kola pratiće i koncerti koji će se održati po gradu, a planirano je da ovom manifestacijom bude podignuta svest građana o dijabetesu.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Twitteru i Instagramu

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop