• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Otvoren 20. sajam knjige u Banjaluci

Autor SRNA

Jubilarni 20. Međunarodni sajam knjige "Banjaluka 2015" danas je svečano otvoren u banjalučkoj Sportskoj dvorani "Borik".

Sajam, koji će trajati do 21. septembra, otvorio je književnik Dragan Velikić besjedom o značaju knjige i pisane riječi koja stvara mogućnost čovjeku da misli i time formira svoj pogled na svijet kroz iskustvo čitanja.

On je naglasio da je danas stanje kada "nije normalno biti normalan" i da je vrijeme opšte manipulacije i laži u kojima se čovjek sprečava da misli, prikazivanjem lažne slike svijeta koja se, između ostalog, stvara i putem raznih nastupa političara i rijaliti-šou programa.

Velikić je istakao da čovjeka, od kokoške ili bilo druge životinje, razlikuje upravo sposobnost da misli, dodajući da slobodan može biti samo onaj čovjek koji misli.

Pozdravljajući okupljene, gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović istakao je da je grad ovu manifestaciju podržao finansijski i logistički i da je ovaj sajam ušao u kalendar kulturnih događanja grada.

On je zahvalio izdavačima i piscima za veliki broj ponuđenih djela na ovom sajmu, "gdje će svako moći da pronađe nešto za sebe".

"Glas Srpske" organizator je sajma, na kojem je prisutno oko 120 izdavača iz Republike Srpske i inostranstva.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop